Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V sobotu zasáhnou jižní Čechy silné bouřky. Místy mají padat i kroupy

Jihočeský kraj mají zítra odpoledne zasáhnout silné bouřky. Místy je mohou podle meteorologů doplnit také kroupy. Výstraha platí od zítřejší 12 hodiny. K večeru by měly bouřky slábnout.

Výstrahu před silnými bouřkami vydali meteorologové dnes dopoledne a platí od sobotní 12 do 20 hodiny večer. „Místy se budou vytvářet bouřky s lokálními srážkovými úhrny kolem 30 milimetrů a v menší míře i s kroupami,“ uvedli meteorologové. Večer podle nich mají bouřky slábnout. Kromě Jihočeského kraje platí výstraha pro velkou část Středočeského a Ústeckého kraje, pro Prahu, Plzeňský, Karlovarský, Jihomoravský kraj a Vysočinu. 

Bouřky mohou rozvodnit malé toky a může tak dojít k zatopení podchodů, podjezdů nebo sklepů. Hrozí také nebezpečí zásahu bleskem. „Při řízení vozidla v bouřce by měli lidé snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," dodali meteorologové.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com / jplenio

Štítky meteorologové, počasí, výstraha, bouřka, Jihočeský kraj, Praha, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, kroupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu zasáhnou jižní Čechy silné bouřky. Místy mají padat i kroupy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.