Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejlepší voda ke koupání je podle hygieniků na jihu Čech v lipenské přehradě

Nejlepší voda na koupání ve sledovaných lokalitách v Jihočeském kraji je momentálně v lipenské přehradě. Podle hygieniků je nejvyšší kvalita u pláží v Horní Plané a Lipně nad Vltavou. Voda tam vykazuje v hodnocení nejvyšší z pěti stupňů.

"U další lipenské pláže v Černé v Pošumaví má voda mírně zhoršené vlastnosti. Podle aktuálního rozboru je pouze překročena hodnota ukazatele chlorofyl-a," řekl Vratislav Heinige z jihočeské krajské hygienické stanice. V orlické přehradě je na dvou sledovaných místech zhoršená jakost vody. Jde o tábořiště Podolsko a Radavu. "Je zde mírně zvýšená pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci, u některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže, po koupání se doporučuje osprchovat čistou vodou," řekl Heinige.

Staňkovský rybník u Třeboně má aktuálně vodu vhodnou ke koupání. S ohledem na předchozí sezony ji však hygienici hodnotí jako nevhodnou. Nejhorší kvalita vody je v rybníku Hejtman na Třeboňsku. "Vyskytuje se tam skutečně vysoké množství sinice," řekl Heinige. Proto vodu v Hejtmanu hygienici označili jako nevhodnou ke koupání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, rekreace, koupaliště, Jihočeský, koupání, Vodní nádrž Lipno, Česko, Jihočeský kraj, Horní Planá, Lipno nad Vltavou, Krajská hygienická stanice, Vodní nádrž Orlík, Pošumaví, Podolsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší voda ke koupání je podle hygieniků na jihu Čech v lipenské přehradě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.