Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budvar spojil síly s jihočeským minipivovarem. Sládci společně uvařili anglické pivo Bitter z Obory

Bitter z Obory. Tak se jmenuje pivo, které společnými silami uvařili sládek národního pivovaru Budějovický Budvar Aleš Dvořák a sládek minipivovaru Obora Martin Novák. A jaký že jejich společný počin je? Jde o anglické pivo, které je krásně pitelné, měkké a zemité.

Národní pivovar s malými pivovary spolupracuje už několik let. Nejen že nabízí jejich piva na pípách ve svých hospodách, ale společně s nimi vaří i unikátní limitované edice piv.

Jedním z dalších společných počinu je Bitter z Obory, který vznikal právě v jihočeském minipivovaru Obora. „Pivovar Obora jsem poznal nedávno a fascinovalo mě, jak sládek Martin Novák funguje jako renesanční člověk. Má skvělé zázemí, technologicky výborně vybavený pivovar,“ říká Aleš Dvořák z Budvaru.

Minipivovar Obora je z jihočeské vesnice nedaleko Tábora a patří mezi českou minipivovarskou špičku. Provozuje ho sládek Martin Novák se svojí rodinou a potrpí si na BIO přístup. Většinu svých ležáků dokonce vaří z vlastního ječmene a chmele, které rostou na rodinné farmě za pivovarem.

A proč padla volba na anglické pivo? To vysvětluje létající sládek národního pivovaru Dvořák jednoduše: „Dostal jsem volnou ruku, tak jsem toho využil. Hodně mi u nás v Čechách schází Pale Ale či Bitter anglického typu, tak jsem si chtěl splnit sen a s Martinem se ho rozhodl uvařit. Opravdu po anglicku. Výsledné pivo je krásně pitelné a měkké. Zemité, jako když si dáte Ale v anglickém pubu,“ říká.

Limitovaná edice piva Bitter z Obory od sládka pivovaru Martina Nováka a létajícího sládka Budějovického Budvaru Aleše Dvořáka je od poloviny června na čepu v budvarských hospodách. Pivovar Obora ji nabídne i v plechovkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Budějovický Budvar

Štítky Budějovický Budvar, národní pivovar, minipivovar Obora, Bitter z Obory, pivo, anglické pivo, novinka, minipivovar, pivovar, Martin Novák, Bitter, hospoda, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar spojil síly s jihočeským minipivovarem. Sládci společně uvařili anglické pivo Bitter z Obory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.