Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Deset dní pod vodou. Čtveřice potápěčů stanovila rekord, jeden z nich po vynoření požádal partnerku o ruku

Nečekaný závěr měla akce Aquakosmow Space 2021, která skončila začátkem tohoto týdne. Čtveřice potápěčů dosáhla v pondělí po poledni na nový český rekord, když strávila pod vodou 10 dní. Největší překvapení však všem přihlížejícím připravil jeden z rekordmanů Václav Gabriel, když okamžitě po vynoření požádal svou přítelkyni o ruku.

„Jsme spolu tři roky, proto jsem si řekl, že už je na čase posunout náš vztah zase o level výš. Že už jinou než Míšu nechci. Že chci, aby byla můj životní buddy, což vysvětleno pro laiky znamená, že dva potápěči pod vodou tvoří tým, který se může na sebe spolehnout,“ shrnul Václav Gabriel. Celou akci si podle svých slov nachystal dopředu, aby vše klaplo podle plánu.

„Bylo to pro mě naprostý šok, vůbec nic takového jsem nečekala. Shodou okolností jsme se o tom zrovna zhruba pět minut před vynořením na břehu bavili s kamarády, ale že to přijde tak brzy, to jsem nečekala,“ popsala své pocity Míša Svobodová, už brzy Gabrielová.

A jak celá žádost probíhala? Hned, jak Václab Gabriel vystoupil z vody, ještě s dýchacím přístrojem na zádech a v neoprenu, poklekl a s kyticí požádal svou přítelkyni o ruku. Poté, co vytáhl prstýnek, řekla jeho překvapená partnerka ano.

Žádost o ruku přišla na závěr unikátního výzkumného projektu simulujícího dlouhodobým pobytem pod vodou vesmírnou misi. Experiment odstartoval v pátek 25. června, když skupinka odvážlivců ve speciálním zařízení umístěném v hloubce zhruba jedenácti metrů klesla pod vodu v lomu Slověnický mlýn nedaleko Českých Budějovic. Celý desetidenní experiment byl součástí podpůrných projektů sloužících pro vesmírný výzkum, který slouží pro výběr a přípravu posádky pro dlouhodobé kosmické lety. Čtveřice David Vondrášek, Václav Gabriel, Barbora Mitková a Nicola Trnková svým výkonem ustanovili nový rekord v nepřerušeném pobytu člověka pod vodou a v počtu osob, které se takového výkonu zúčastnili.   
 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aquakosmow Space 2021

Štítky Slověnický mlýn, Aquakosmow Space 2021, potápění, rekord, potápěč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset dní pod vodou. Čtveřice potápěčů stanovila rekord, jeden z nich po vynoření požádal partnerku o ruku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.