Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z táborské zoo utekli zubři. Mohou být agresivní vůči psům

, aktualizováno 11. července 2021, 11:20

V sobotu dopoledne uteklo z táborské zoo sedm zubrů evropských. Na výběh spadl strom, který poškodil oplocení. Pět se jich podařilo velmi rychle odchytit, zbylí dva jsou ale stále na útěku. Podle vedení zoo nejsou pro lidi nebezpeční, na pozoru by se ale měli mít pejskaři. Vůči psům mohou být totiž zvířata agresivní.

O útěku zubrů informovala zoo městskou policii v sobotu dopoledne. Na pozemek, kde se zvířata vyskytovala, spadl strom, který poškodil oplocení. „Jeden ze stromů, který měl být již dávno pokácen, spadl během dešťů a silného větru na ohradu našich zubrů evropských. Žádnému z nich se naštěstí nic nestalo,“ uvedl ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Celkem z ohrady uteklo sedm zubrů. „Pět z nich jsme odchytili okamžitě, zbylí dva jsou lokalizováni a nyní pracujeme na tom, abychom je dostali zpět do zahrady,“ informoval Tábor na svém webu.

Podle ředitele zoo Evžena Korce nejsou zvířata pro člověka nebezpečná. Mohou ale projevit agresivitu vůči psům. „Vyzýváme proto všechny chovatele psů, aby v případě pohybu v místní části Větrovy měli své čtyřnohé svěřence pod kontrolou a na vodítku. Ideálně, aby se lokalitě až do odvolání úplně vyhnuli," uvedlo vedení města.

Ohodnoť článek

Foto Zoo Tábor

Štítky Tábor, zoo, zubr, Jihočeský kraj, pes, strom, Evžen Korec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z táborské zoo utekli zubři. Mohou být agresivní vůči psům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.