Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ČERVEN 2021: Nová náplavka, rozhovory a přepadení na budějckém náměstí. Co jsme psali v červnu?

I tento měsíc přinášíme přehled nejzajímavějších článků, které vyšly na Budějcké Drbně v květnu. Kromě tradičních rubrik se objevilo několik rozhovorů, krimi případů nebo zajímavých novinek z města.

Rozhovory:

Během června vyšlo hned několik zajímavých rozhovorů. V rámci pravidelného seriálu (Ne)Obyčejní jsme si povídali s Vladimírem Šmicrem. Vyzpovídali jsme ale také lékaře Martina Nerudu, kterého mohou čtenáři znát z krumlovské porodnice. Za přečtení také stojí povídání s českou miss Jitkou Nováčkovou, které jsme se zeptali na to, komu bude fandit na fotbalovém EURU.

Témata:

V červnu dominovaly zprávy z města. Mezi nejčtenější články patřil například ten o plánované proměně Zátkova nábřeží. Zaujala taky zpráva o vybudování parkovišť pro karavany. Minulý měsíc navíc uběhlo 23 let od doby, kdy na sídliště Vltava dopadly dvě stíhačky. Událost jsme připomněli ve speciálním článku.

Psali jsme také o tom, že v opařanské psychiatrické nemocnici chybí lékaři. Její provoz je kvůli tomu v ohrožení.

Informovali jsme také o kamionu, který se vydal na tornádem zničenou Moravu. Majitel kamionové dopravy totiž uspořádal sbírku potřebných věcí, které od lidí vybral na několika místech v kraji a dovezl je na zasažená místa.

Na konci měsíce uplynulo 30 let od doby, kdy byl otevřen první úsek dálnice D3. Od té doby se ale nepodařilo dokončit ani polovinu plánované délky.

Krimi

Asi nejzásadnější zprávou z krimi, která proběhla všemi médii, bylo přepadení trafiky na budějckém náměstí, kde pachatel držel rukojmí. Celý incident jsme monitorovali v několika článcích, přečíst si můžete například tento.

Nešlo ale o jediné krimi, o kterém se psalo. Informovali jsme také o skupině dealerů, kterou se podařilo zadržet jihočeským policistům nebo o mase z Polska, které bylo určeno na výrobu kebabu. Obsahovalo ale salmonelu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky přehled, květen 2021, téma, rozhovor, Drbna.cz, Jitka Nováčková, Mistrovství Evropy ve fotbale, Polsko, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČERVEN 2021: Nová náplavka, rozhovory a přepadení na budějckém náměstí. Co jsme psali v červnu?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.