Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Včelná odvolala zrušení trvalého pobytu pro ministra zdravotnictví. Úředníka potrestala odebráním pravomoce

Odebráním pravomoci a výtkou skončil incident s úředníkem, který na začátku července zrušil trvalý pobyt v obci Včelná na Českobudějovicku ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi. Starostka vydané správní rozhodnutí zrušila a dokument odeslala Vojtěchovi doporučeně poštou.

Celý incident vznikl na začátku července, kdy se na sociálních sítích objevil dokument sepsaný na oficiálním hlavičkovém papíře obce Včelná, ve kterém bylo uvedeno, že obecní úřad ruší trvalý pobyt ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi. „Správní orgán konstatuje, že vesnice Včelná se za svého občana Adama Vojtěcha stydí a vzhledem k výše uvedeným skutečnostem rozhodl tak, jak je uvedeno ve výroku rozhodnutí,“ stálo na konci dokumentu, který měl sepsat úředník František Mareš.

Krátce po zveřejnění se k situaci vyjádřila na Facebooku starostka obce, která byla v té době na dovolené. Uvedla, že úředníkovi odebere oprávnění a vydané usnesení zruší. To měla také po svém návratu provést. „Pan Mareš vydal správní rozhodnutí, které jsem cestou autoremedury (náprava vlastní chyby úřadu) zrušila. Byla mu odebrána pravomoc vést správní řízení o zrušení údaje o místu trvalého pobytu z moci úřední," uvedla starostka Včelné Miroslava Stránská. Úředník by měl navíc podle serveru iDnes.cz dostat výtku.

Usnesení o zrušení původního rozhodnutí měla starostka ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (za ANO) odeslat doporučeně poštou. K celé věci se na začátku července pro Primu vyjádřil i sám Vojtěch. „Své názory napsal na oficiální hlavičkový papír s úředním razítkem, využil svůj přístup k mým osobním údajům, a navíc dopis poskytl médiím. Jednoznačně tady došlo k nezákonnému postupu i překročení všech hranic profesionálního chování. Věřím, že vedení obce tuto skutečnost prověří. Odvolávat se neplánuji, protože celý dokument je zcela nezákonný,“ řekl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adam Vojtěch / facebook.com

Štítky Adam Vojtěch, Včelná, trvalý pobyt, František Mareš, ministr zdravotnictví, okres České Budějovice, Facebook, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dubsky Karel

Je možné, že občané v Čelné propadly k něaké nepravdivé zprávy a uřednícek se horlivě ukvapil aniž by si uvědomil dopad celé nepříjemné záležitosti. Adam není špatný chlap a také má nad sebou své nadřízené tak že mu ale vúbec nezávidím.

Sobota, 24. července 2021, 17:01Odpovědět

Včelná odvolala zrušení trvalého pobytu pro ministra zdravotnictví. Úředníka potrestala odebráním pravomoce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.