Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Budějcích začalo očkování bez registrace. Lidé se u vstupu scházeli s hodinovým předstihem

, aktualizováno 28. července 2021, 9:25

V budějckém OČKU se dnes úderem deváté hodiny rozjelo očkování proti onemocnění covid-19 bez nutnosti registrace. Už kolem osmé hodiny ranní na místě postávalo několik zájemců. O hodinu později před areálem stála fronta zhruba šesti desítek lidí, kteří čekali na očkování vakcínou Janssen.

„Přišli jsme kvůli tomu, že je to jednorázové očkování. Taky nám vyhovuje, že je to bez registrace. Jdeme na očkování až teď, protože jsme chtěli dát přednost vojákům, zdravotníkům a dětem,“ řekl redakci u vstupu do očkovacího centra straší pár, který přišel na řadu hned po deváté hodině.

S jejich slovy souhlasí i paní Vladimíra, která přišla pár minut po nich. „Jsem tu především kvůli tomu, že budu očkována jen jednou dávkou,“ navazuje na jejich slova.

Na dnešek je připraveno 500 vakcín. „Počet jsme ale schopni navýšit, pokud to bdue potřeba. Dostatek očkovacích látek máme i na pátek a sobotu. Další dny budou záviset na tom, jestli dostaneme očkovací látky Janssen,“ dodal Petr Studenovský, krajský koordinátor očkování.

Očkování bez registrace bude dnes probíhat až do sedmé hodiny večerní. Dále v pátek od 15:00 do 19:00 a v sobotu od 9:00 do 19:00. Poslední očkování v daný den je zahájeno vždy nejpozději půl hodiny před koncem provozní doby stejně jako při očkování objednaných osob. Další termíny bude kraj sdělovat dle zájmu na webových stránkách Jihočeského kraje a Nemocnice České Budějovice. 

„Naším cílem je dosažení maximální proočkovanosti obyvatel kraje. Vybudovali jsme vysokokapacitní očkovací centra, která jsou velmi dobře vybavena a dokážou zvládnout i očkování osob, které se nechtějí registrovat. Musíme si uvědomit, že vytížení zdravotníků i obslužného personálu trvá již přes 7 měsíců a je tedy dlouhodobé a extrémní. Vážím si jejich práce a je pro mě těžko představitelné, že jim teď ještě nařídím, aby šli očkovat do obchodního centra,“ řekl už minulý týden hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky očkování, koronavirus, covid-19, České Budějovice, Janssen Pharmaceutica, Jihočeský kraj, Martin Kuba, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Adamec

Žádná z vakcín ani od Pfizeru neprošla řádnými klinickými testy tří stupňů testování v daném časovém období. Nebylo zde dodrženo časové období. Je to experiment.

Středa, 28. července 2021, 10:12Odpovědět

V Budějcích začalo očkování bez registrace. Lidé se u vstupu scházeli s hodinovým předstihem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.