Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Maláku přibylo další koupací molo. Slouží ke vstupu do Malše i k opalování

Už deváté koupací molo přibylo v Českých Budějovicích. Umístěno je v lokalitě Malý jez na Malši a slouží nejen ke vstupu do vody, ale také k opalování. Všechna mola na březích Malše a Vltavy se stala v letních dnech vyhledávanou atrakcí. K dispozici jsou až do října.

„Oproti dříve umístěným koupacím molům se to poslední liší tím, že se jeho větší část nachází na břehu řeky. V podlaze má otvory k umístění slunečníku. Molo má dvoje schody umožňující snadný přístup do vody,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec (hnutí Občané pro Budějovice).

Jde o třetí molo v lokalitě Malý jez. Další jsou umístěna na Vltavě u Meteoru, naproti plovárně, u písečných pláží na sídlišti Vltava. Jedno koupací molo přibylo na začátku letošní letní sezóny pod bytovým komplexem Luční jez, kde jsou již dvě. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město České Budějovice

Štítky ČR, správa, rekreace, počasí, koupání, České Budějovice, Malše, Vltava, opalování, Občané pro Budějovice, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Maláku přibylo další koupací molo. Slouží ke vstupu do Malše i k opalování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.