Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajský úřad chce do konce roku zrušit 40 pracovních míst. Ušetří přes 20 milionů korun

Jihočeský krajský úřad chce do konce roku 2021 zrušit čtyřicet pracovních míst. Podle hejtmana Martina Kuby se díky tomu ušetří na mzdách přes 20 milionů korun ročně. Z větší části má jít o místa, která jsou nyní obsazená. Kuba o tom informoval na svém Twitteru.

„Teď jsme na radě kraje schválili snížení počtu úředníků na krajském úřadě o 40 míst do konce roku. Tedy o osm procent. A budeme v tom pokračovat,“ informoval dnes hejtman Jihočeského kraj Martin Kuba (ODS). Ten už při svém nástupu do funkce v loňském listopadu avizoval, že chce počet pracovních míst na úřadě snížit.

Rušit by se podle něj měla převážně místa, která jsou nyní obsazená. „Je tam asi pět, které jsme už nedovolili obsadit a zbytek jsou obsazená místa, která se ruší. V té ekonomické úspoře je to zohledněno,“ napsal na Twitteru.

Na krajském úřadě aktuálně pracuje zhruba pět set zaměstnanců. Zrušením čtyř desítek pracovních míst by měl kraj ušetřit přes 20 milionů korun ročně. „Zeštíhlení a zvýšení efektivity státní správy je jediná cesta k fungujícímu státu a nízkým daním,“ napsal Kuba.

Personální změny

Po loňských krajských volbách přišlo několik personálních změn. Jihočeský krajský úřad vede od června nově pověřený ředitel Lukáš Glaser, jeho předchůdce Milan Kučera rezignoval. Novou ředitelkou Správy a údržby silnic (SÚS) Jihočeského kraje je od 1. května Andrea Jankovcová, která dlouho působila ve firmě Skanska. Předchozí ředitel silničářů Jan Štícha rezignoval loni v prosinci. Nového ředitele má také Jihočeská centrála cestovního ruchu, kde Jaromíra Poláška vystřídal Petr Soukup.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jihočeský kraj, krajský úřad, Martin Kuba, práce, pracovní místo, Twitter, ODS, Milan Kučera, Petr Soukup, Skanska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad chce do konce roku zrušit 40 pracovních míst. Ušetří přes 20 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.