Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nablýskaní veteráni obsadí budějcké náměstí

Jihočeské silnice začátkem září tradičně ovládnou veteráni. Dvanáctý ročník mezinárodní soutěže pro veteránské a sportovní automobily bude slavnostně zahájen na náměstí Přemysla Otakara II. v pátek 10. září 2021 v 16:15. Startovací branou před hotelem Zvon tentokrát projede rekordních 160 automobilů.

Kolemjdoucí si prohlédnou nablýskané stroje, které se zapsaly do automobilové historie. Nejstarším vozem na startu by měl být Wolseley Hornet Special „Red Henry“ z roku 1933, který představí česko-německá posádka. Pořadatelé dále fanoušky automobilismu lákají na Cadillac La Salle 50 z roku 1937, Buick Roadmaster z roku 1940 nebo Jaguar MKV saloon z roku 1949.

Na letošní ročník motoristické soutěže je přihlášeno rekordních 160 automobilů. „Startovat budou i posádky z Německa, Rakouska, Itálie a Spojených států amerických. Nablýskaní veteráni vždycky přitahují pozornost kolemjdoucích. Lidé tak mohou i letos obdivovat legendární, ale i méně známé značky, což je opravdu nevšední podívaná,“ řekl primátor Jiří Svoboda, který nad akcí XII. South Bohemia Classic převzal záštitu.

Sjezd veteránů omezí dopravu v centru města. Řidiči mají počítat s úpravou silničního provozu na náměstí Přemysla Otakara II. a v přilehlých ulicích v pátek 10. září od 11 do 21 hodin.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky veteráni, závod, automobily, sjezd, České Budějovice, veterán, Náměstí Přemysla Otakara II., Cadillac, Jaguar Cars, Německo, USA, Itálie, Rakousko, Jiří Svoboda, Buick Roadmaster

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nablýskaní veteráni obsadí budějcké náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.