Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na bezpečný návrat žáků do školních lavic dohlédnou strážníci i dobrovolníci

Na bezpečí žáků při návratu do školních lavic se stejně jako každý rok zaměří strážníci městské policie v Českých Budějovicích. Společně s dobrovolníky budou od středy 1. září dohlížet na bezpečnost na přechodech pro chodce v blízkosti základních škol. Dopravně bezpečnostního opatření se zúčastní kolem 20 strážníků a 10 dobrovolníků.

Hlídky na přechodech pro chodce v blízkosti škol mají velké opodstatnění. „Děti někdy jednají neuváženě a mohou se bez řádného rozhlédnutí rozeběhnout do vozovky. Právě proto patří mezi nejohroženější účastníky provozu na pozemních komunikacích. Na druhé straně i mnozí bezohlední řidiči jezdí neopatrně a nepřiměřenou rychlostí. Výsledek neopatrnosti na obou stranách může být fatální,“ uvedla mluvčí strážníků Věra Školková. Neštěstí může zabránit právě přítomnost hlídek, které zastavením aut před přechodem umožní dětem bezpečně přejít silnici.

Strážníci se společně s dobrovolníky postarají o bezpečí školáků po celý školní rok. Hlídky budou korigovat provoz v blízkosti základních škol Kubatova, Matice Školské, Dukelská, Nové Hodějovice, Emy Destinové nebo Máj, a to denně mezi sedmou a osmou hodinou ranní až do 30. června.

Celý školní rok hlídky městské policie dohlédnou nad bezpečným pohybem dětí přes frekventované cesty také na Rudolfovské třídě, v ulici Oskara Nedbala a na Lidické třídě u křižovatky s Dukelskou ulicí každé ráno od půl osmé do osmi hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv

Štítky škola, bezpečí, žáci, městská, policie, České Budějovice, Oskar Nedbal, Nové Hodějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bezpečný návrat žáků do školních lavic dohlédnou strážníci i dobrovolníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.