Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začne proměna parku Dukelská letos na podzim?

Nadcházející týdny rozhodnou o tom, zda ještě letos odstartuje revitalizace parku Dukelská v Českých Budějovicíc. Vedení radnice bude vypisovat soutěž, po které by se vybraná stavební firma měla pustit do práce.

Právě letos na podzim měla začít připravovaná revitalizace parku, který se nachází na břehu řeky Malše naproti Jihočeské vědecké knihovně. 

Na zářijovém zastupitelstvu ale náměstek primátora Petr Holický (ANO) oznámil, že se start této a dalších investic přesouvá na příští rok. „Došlo ke skluzům a tyto zakázky nebudou zahájeny v tomto roce, pouze počítáme se zahájením soutěže,“ uvedl. Žádní zastupitelé se k věci nevyjádřili a většina bod odsouhlasila. 

Podle náměstka primátora Iva Moravce (Občané pro Budějovice) by se však vybraná firma měla pustit do práce už letos. „Podle zákona jsme museli předstoupit před zastupitelstvo, abychom mohli vypsat veřejnou zakázku. Mělo by se tak stát co nejdříve, byl bych rád, kdyby to bylo ještě v září,“ reagoval po jednání zastupitelů. Zároveň dodal, že po soutěži by si vítězná firma měla převzít staveniště, tedy pak Dukelská. Když bude vše pokračovat bez problémů, může se tak stát ještě letos. 

Vizualizace parku Dukelská

Středa, 8. září 2021, 09:35

Vizualizace parku Dukelská.
Vizualizace parku Dukelská.

Předpokládaná hodnota investice je 30 milionů korun s daní. V parku vzniknou mimo jiné stezky pro chodce a cyklisty či dětské hřiště. Počítá se i s úpravou břehu, kde mají být podél řeky schody k Malši. Soutěž na proměnu parku se konala v roce 2019 a vítězem se stal ateliér Rusina Frei.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rusina Frei

Štítky budějovice, park, dukelská, revitalizace, soutěž, Malše, ANO 2011, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne proměna parku Dukelská letos na podzim?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.