Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Náročné dny pro řidiče v Budějovicích. Příjezd do města zkomplikují omezení

Extrémně náročné období čeká řidiče v Českých Budějovicích. Od 28. září do 7. října se kompletně uzavře silnice mezi Včelnou a krajským městem. I kvůli tomu se po dobu omezení zruší kruhový objezd u Litvínovic.

Do 28. září mohou řidiči i nadále využívat provizorní silnici, která spojuje České Budějovice a Včelnou. Kvůli výstavbě jižní tangenty, která po dokončení spojí dálniční obchvat a silnici I/3 na Kaplici a Český Krumlov, se ale tato komunikace uzavře. Důvodem jsou práce, na jejichž konci budou koleje na mostech, pod kterými budou následně jezdit auta. Pro občany to znamená, že se mezi 28. zářím a 7. říjnem spojení mezi Včelnou a Budějovicemi kompletně uzavře. 

Zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR a Jihočeského kraje proto přijali některá opatření, která mají situaci usnadnit. Lidé mohou pro příjezd do Českých Budějovic využít silnici od Římova v Plavské ulici.

„Na konci upravené Plavské se dá zahnout doleva do ulice Vítězslava Nováka a pokračovat ulicí Buděšínského. Obě jsou velmi široké a nebude možné tam v té době parkovat, takže ten průjezd bude velmi pohodlný a lidé dojedou až k Lidické třídě,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS). Výjezd bude podle něj snadný, protože po běžně rušné Lidické třídě nikdo od Včelné nepojede. 

Jak se dostanou do Budějovic obyvatelé Litvínovic?

Další opatření se dotkne kruhového objezdu na silnici I/3 ve směru od Českých Budějovic na Český Krumlov. „Domluvili jsme se s Ředitelstvím silnic a dálnic a s policisty, že kruhový objezd odstraníme. Panely dáme k sobě, abychom vytvořili co největší rovnou komunikaci, po které budou lidé projíždět rovně, aby se tam nikdo nezdržoval,“ informoval Kuba.

Právě v tomto místě se pak uzavře výjezd z obce Litvínovice, aby byl provoz plynulý. „Tohle omezení ponese komplikace pro lidi z Litvínovic, ale tam je připraveno, že osobní auta mohou najíždět do Budějovic přes Švábův Hrádek na Čtyři Dvory,“ uvedl Kuba. 

Je tu ale také ještě jedna možnost. „Výjezd bude pouze u zahradnictví Alex a to pro odbočení vpravo na Český Krumlov. V obci Planá se využije nadjezdu a vrátíme se zpět na komunikaci E55,“ popsala starostka Litvínovic Alena Nováková (SNK - Postupný rozvoj obce) v dokumentu, který se objevil na stránkách obce. Veškeré vjezdy ve směru od města budou fungovat i nadále. Autobusových zastávek a jízdních řádů se omezení nedotknou.

Řidiče tak čeká velmi náročné období a ve městě je třeba počítat s případným zdržením. „Vím, že těch pár dní bude pro dopravu v Českých Budějovicích extrémně zátěžových, ale postavit to musíme, protože se bez toho doprava nezlepší,“ dodal hejtman a poprosil občany o trpělivost. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, doprava, omezení, uzavírka, jižní tangenta, silnice, Litvínovice, Včelná, kruhový objezd, Český Krumlov, Martin Kuba, Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj, Vítězslav Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náročné dny pro řidiče v Budějovicích. Příjezd do města zkomplikují omezení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.