Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Milion chvilek vylepil ve městech na protest proti Babišovi exekuční pásky

Spolek Milion chvilek dnes připravil po celé České republice happening s názvem "Zabaveno ANO-FERTEM". Akce má podle spolku upozornit na "prorůstání konglomerátu ANO/Agrofert naším státem", které by se podle něho mohlo stupňovat, pokud po sněmovních volbách složí vládu hnutí ANO. Dobrovolníci spolku časně ráno omotali vybrané objekty veřejného prostoru, v Českých Budějovicích se páska objevila na několika místech.

„Jde o nenásilný politický protest, který poukazuje na toxické podmanění si státu koncernem Agrofert. Prsty Andreje Babiše sahají daleko už nyní. A pokud dál zůstane v čele našeho státu, nebude to stejně strašné jako teď. Bude to mnohem horší. Ale ještě máme šanci to zastavit,” uvedla k důvodu pořádání happeningu mluvčí Milionu chvilek Hana Strašáková.

Spolek uvedl, že chce upozornit, že zůstane-li Babiš premiérem i po říjnových sněmovních volbách, prorůstání soukromého zájmu do veřejné sféry se bude stupňovat. „Kromě zemědělské půdy, lesů, potravinářských podniků, zdravotnických zařízení a státních úřadů už v téhle dystopické vizi budoucnosti nenasytnost premiéra Babiše a jeho ANO-FERTU pohltila v podstatě každý kout této země, který má sloužit občanům. A právě to mají pásky symbolizovat,” uvedl místopředseda Milionu chvilek Jiří-Jakub Zévl.

Pásky s nápisem "Zabaveno ANO-FERTEM" se tak objevily na frekventovaných místech, kterými lidé chodí například do práce nebo na nákup. V Českých Budějovicích byla například vylepena na budovu Krajského ředitelství Policie České republiky na Lannově třídě nebo na soše J. V. Jirsíka u Černé věže. Protest je podle organizátorů zcela legální, pásky po ukončení protestu opět odstraní.

„Chcete po mně, abych komentoval předvolební nesmysly“

Podle mluvčího Agrofertu jde o absurdní situaci. „Chcete po mně, abych komentoval předvolební nesmysly. Jsme soukromá firma, podnikáme podle platných zákonů a nejsme politickým subjektem. Odmítáme, že bychom cokoli ve veřejném prostoru zabavili,“ uvedl dnes ráno pro Pražskou Drbnu mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

„Není to tak dávno, co tenhle spolek na transparentech na demonstraci požadoval smrt premiéra a vyvlastnění soukromého majetku. Nezlobte se, jakékoli kroky tohoto spolku si opravdu komentář nezaslouží,“ doplnil Hanzelka.

Andrej Babiš se zatím k věci nevyjádřil a sdílenější nebyl ani mluvčí jeho politického uskupení. „Nechal bych to úplně bez komentáře,“ řekl dnes ráno pro Pražskou Drbnu mluvčí hnutí ANO Martin Vodička.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Milion chvilek pro demokracii

Štítky demonstrace, žlutá páska, ANO, Milion Chvilek, politika, Andrej Babiš, ANO 2011, protest, Agrofert, Česko, České Budějovice, Karel Hanzelka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milion chvilek vylepil ve městech na protest proti Babišovi exekuční pásky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.