Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na pouti ve Strakonicích se utrhlo lano na jedné z atrakcí. Seděli v ní dva muži

Jen zázrakem se nedělní nehoda na pouti ve Strakonicích obešla bez zranění. Na jedné z atrakcí, kterou zrovna zkoušeli dva muži, se utrhlo lano. Část atrakce se tak nekontrolovaně vymrštila do vzduchu a muži zůstali viset ve vzduchu.

Když máte smůlu. Prasklo lano. Dámy a pánové, máme tu hooodně prodlouženou jízduuuu, napsal Tomáš Kubička k fotografiím, které zachycují rozbitou atrakci na tradiční Václavské pouti ve Strakonicích. Fotografiím předcházela děsivá situace, která se jen zázrakem obešla bez zranění.

Na atrakci, která má simulovat katapultování, sedí dva muži. Těsně předtím, než má kovová konstrukce upevněná po stranách na dvou gumách vyletět několik desítek metrů nad zem, se ozve rána a celá konstrukce vyletí ke straně, kde zůstane i s chlapci viset ve vzduchu. 

Nikdo nebyl zraněn

Následuje záchranná akce, kde se obsluha zmiňované atrakce snaží dostat oba muže dolů. Nakonec se jim to za potlesku přihlížejících podaří. Oba jsou v pořádku a neutrpěli žádná zranění. 

Podle provozovatelky atrakce byla chyba výhradně na straně výrobce gum. „Celá situace mě mrzí. Lidé jsou chránění v té kouli. Guma praskla vadou materiálu, není to naše chyba. Reklamujeme výrobce a budeme se bránit, protože to poškozuje naši firmu," uvedla Anna Dykovská pro tn.cz

Dodala také, že atrakce prošla před třemi měsíci technickou kontrolou, která byla v pořádku. Nic podle ní nenasvědčovalo tomu, že by byla potřeba gumu vyměnit. „Kapacita je 350 skoků a na dvoustém skoku se přetrhla," uvedla provozovatelka.

Policie případ nevyšetřuje

Strakoničtí policisté se případem nezabývají. „Událost nám nikdo nehlásil, vůbec ji neevidujeme. Incidentem se proto nezabýváme,“ uvedla mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kubička

Štítky krimi, nehoda, pouť, Strakonice, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pouti ve Strakonicích se utrhlo lano na jedné z atrakcí. Seděli v ní dva muži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.