Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strakoničtí strážníci řeší zničené stromy. Do jednoho mladík mlátil koloběžkou

Případy poničených stromů řeší v posledních týdnech strakonická městská policie. Zatímco jednu událost se podařilo vyřešit, další se strážníci zabývají. Pachatel měl mimo jiné zlomit mladý javor.

První případ je z přelomu července a srpna. Tehdy mladý muž u skateparku Na Křemelce zničil strom a nechal se při tom natočit kamarádem. Video se pak objevilo na internetu. 

„Strážníci tak jeli najisto a brzy kápli i na skutečného ničitele. Už trestně odpovědný mladík nezapíral. Přiznal, že do stromu sekal řídítky od koloběžky, která se mu rozbila,“ uvedla mluvčí strakoniceké městské policie Jaroslava Krejčová.

Vandal zlomil javor

Mladík si podle ní vysloužil nejvyšší možnou pokutu, na kterou si měl na pokyn své matky vydělat sám na brigádách. „Navíc musí za odborného dohledu, jak sdělil vedoucí odboru Jaroslav Brůžek, strom ošetřit,“ přidala Krejčová. 

Zatímco jeden případ se vyřešil, další se strakonickým strážníkům objevil na stole. Událost se stala 19. září. Tehdy se někdo vyřádil na stromech v Tržní ulici. Tam zlomil mladý javor a zdevastoval dřevěné ochrany, které chrání nově vzrostlé stromky. 

„Pokud někdo zahlédl cokoliv, co by mohlo napomoci v šetření, poznatky rádi přijmeme na lince 156, nebo je lze poskytnout přímo odboru životního prostředí,“ vyzvala mluvčí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Strakonice

Štítky strakonice, městská policie, strom, javor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Jasný případ,vysadit 1000 javorů,pak o něj omlátit kolobrndu.Ty dalši stromky ukazuji na něho,nebo kamarády,taková pomsta,že bude muset platit.

Čtvrtek, 30. září 2021, 23:56Odpovědět

Strakoničtí strážníci řeší zničené stromy. Do jednoho mladík mlátil koloběžkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.