Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Rekordně chladné ráno. Na Kvildě naměřili deset stupňů pod nulou

Dnešní ráno bylo rekordně chladné zhruba na čtvrtině míst, kde se měří 30 a více let. Nové minimum pro 10. října hlásí asi 40 stanic. Největší mráz teploměr ukázal na šumavské stanici Kvilda-Perla, minus 10,2 stupně Celsia.

Rekord na Kvildě-Perle překonal dosavadní minimum minus 8,5 stupně Celsia z roku 1990. Také další rekordně nízká teplota byla na Šumavě, na stanici Horská Kvilda meteorologové naměřili minus 8,7 stupně Celsia. Ve Staňkově na Domažlicku teploměr ukázal minus 3,9 stupně.

Podle Miloše Dvořáka z Českého hydrometeorologického ústavu nebyly naměřené rekordy jen v horských oblastech, nové minimum pro dnešní den má třeba i Žatec. V Českých Budějovicích se ráno teplota pohybovala kolem -1 stupně Celsia.

Český hydrometeorologický ústav ve čtvrtek varoval před nočními a ranními přízemními mrazíky, které mohou poškodit nesklizené plodiny, zejména rajčata nebo dýně. S teplotami pod nulou mají zemědělci a zahrádkáři počítat od půlnoci na sobotu do pondělního rána na celém území ČR.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČHMÚ, Český hydrometeorologický ústav, počasí, předpověď, zima, stupeň Celsia, Kvilda, Miloš Dvořák, Šumava, okres Domažlice, Horská Kvilda, České Budějovice, Žatec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordně chladné ráno. Na Kvildě naměřili deset stupňů pod nulou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.