Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tip na víkend: Srdce a krásná vyhlídka. Vyrazte přes Zlatou Ktiš na Nebelstein

Náš víkendový tip na výlet tentokrát odstartujeme v Žofíně v Přírodním parku Novohradské hory. Odtud se vydáme směrem ke krásnému rybníku Zlatá Ktiš, který mnozí znají z dronových fotografií. Rybník má totiž z výšky tvar srdce. Krásný je ale i „ze země“. Od něj se vydáme k sousedům a porozhlédneme se po okolí z vyhlídky Nebelstein.

Prvních pár metrů půjdeme po poměrně frekventované cyklostezce, poté ale odbočíme na vedlejší trasu, která vede kolem potoka lesem, až ke zmiňovanému rybníku Zlatá Ktiš. Z Žofína jsou to k rybníku necelé tři kilometry. Spousta fotografů sem vyráží s dronem hlavně kvůli pořízení fotky rybníku z výšky. Svým tvarem totiž připomíná srdce.

Krásný zážitek budete mít z místa ale i pokud nejste fotograf, neovládáte dron, a přišli jste si jen užít jihočeskou přírodu. Můžete posedět v přístřešku, a dokonce se i vykoupat. Podle map je totiž jedna z částí rybníku označena jako splavovací nádrž, která je určena ke koupání. 

Odtud se vydáme už směrem na vyhlídku Nebelstein. Můžeme se buď vrátit zpět na trasu, kterou jsme k rybníku přišli, nebo rybník obejdeme kolem altánu, po louce až ke klasické lesní cestě, kterou se pomalu napojíme na červeně značenou turistickou trasu. Ta vede až ke zmiňované vyhlídce kousek za rakouskými hranicemi.

Celá trasa je dlouhá necelých devět kilometrů, a téměř celá je vhodná i pro maminky s kočárky. Jediným místem, kam se s kočárkem nedostanete, je samotná vyhlídka. U ní najdete restauraci, kde si můžete dát něco k jídlu a pití. Odměnou po celkem náročném, i když krátkém, výstupu, vám bude neuvěřitelný výhled na celé okolí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce

Štítky Tip na víkend, výlet, Jihočeský kraj, Novohradské hory, Zlatá Ktiš, Nebelstein, vyhlídka, rybník, Slovanský ostrov, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na víkend: Srdce a krásná vyhlídka. Vyrazte přes Zlatou Ktiš na Nebelstein  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.