Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nejtepleji bylo dnes v Českých Budějovicích. Teplota přesáhla 25 stupňů Celsia

V Českých Budějovicích dnes naměřili 25,3 stupně Celsia. Jedná se o nejvyšší hodnotu v Česku. Stanice překonala teplotní rekord pro 20. říjen z roku 1907. Tehdy meteorologové naměřili 22,8 stupně Celsia.

„Rekordy pro dnešní den dnes překonalo 15 z 19 jihočeských stanic, kde měří více než 30 let," uvedl Daniel Maňhal z českobudějovického hydrometeorologického ústavu.

V Byňově na Českobudějovicku bylo 24,3 stupně Celsia. Znamená to překonání maxima z roku 2013 o 4,3 stupně. V Třeboni na Jindřichohradecku naměřili 23,9 stupně. Doposud platil rekord z roku 2013, kdy bylo 20. října 19,6 stupně Celsia. Rovněž v šumavském Churáňově na Prachaticku zaznamenali vysokou teplotu. Stanice leží v 1100 metrech nad mořem a přesto tam dnes bylo téměř 20 stupňů Celsia.

Maňhal uvedl, že výjimečné teplo ve čtvrtek vystřídá silný vítr, který zasáhne především západní část regionu. Meteorologové pak na jihu Čech očekávají teploty v rozmezí 14 až 17 stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, podzim, České Budějovice, teplota, stupeň Celsia, Česko, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, Třeboň, okres Prachatice, Churáňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejtepleji bylo dnes v Českých Budějovicích. Teplota přesáhla 25 stupňů Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.