Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šlo o shodu nešťastných náhod, brání se škola, ve které našli v týdnu spát zdrogovaného muže

Velmi kuriózní případ řešili v minulém týdnu českokrumlovští policisté, když vyjížděli ke zdrogovanému muži, který se přišel vyspat do jedné ze školek v Českém Krumlově. Podle vedení mateřské školy šlo o shodu nešťastných náhod a incident není důsledkem nízkého zabezpečení budovy.

Incident se stal v pátek 29. října v Mateřské škole Plešivec v Českém Krumlově. Do budovy se dostal muž, který byl pod vlivem drog, a který si ustlal v jednom z křesel, které bylo na chodbě školky v prvním patře. Celá událost je podle vedení školky shodou nešťastných náhod a není důsledkem nízkého zabezpečení budovy.

„Muž stál mimo kameru a do budovy se dostal s rodičem, který mu podržel dveře, což byla bohužel fatální chyba. Následně vystoupal do prvního patra, kde se usadil do křesla, než ho nalezl personál školky,“ říká ředitelka školky Eva Tomšovská. Zaměstnanci následně přivolali městskou a státní policii, kteří nezvaného hosta ze školky vyprovodili. Při prošetření případu se dospělo k závěru, že se muž nedopustil protiprávního jednání, a byl proto propuštěn na svobodu.

Školka se za celý incident omluvila a slíbila, že udělá vše proto, aby se podobná věc už neopakovala. „Celá situace nás samozřejmě velmi mrzí a ujišťujeme rodiče, že učiníme další kroky a opatření, aby se takový incident již neopakoval. Je ale potřeba, aby i rodiče byli obezřetní a nevpouštěli do budovy nikoho dalšího, než komu zaměstnanci otevřeli zabezpečené dveře,“ dodává Eva Tomšovská.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, vloupání, drogy, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlo o shodu nešťastných náhod, brání se škola, ve které našli v týdnu spát zdrogovaného muže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.