Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město vybuduje lezeckou stěnu a vylepší areál Vrbenských rybníků, rozhodli obyvatelé

Hlasování obyvatel Českých Budějovic rozhodlo o tom, na jaké projekty zamíří 10 milionů korun z participativního rozpočtu. Lidé vybrali například bouldrovou stěnu u Malše, pétanque v parku Stromovka nebo třeba městský holubník.

Na konci října skončilo hlasování o projektech, které vzešly z druhého ročníku participativního rozpočtu. Výsledkem je 11 vítězných nápadů, přičemž devět je v kategorii malé a dva jsou v kategorii velké. 

„Byl to napínavý souboj až do konce hlasování, protože nejaktivněji naskakovaly hlasy právě až v poslední den hlasování, tedy v neděli 31. října, a to ještě těsně před půlnocí. Celkem hlasovalo 2 288 „plnoletých Budějčáků“, kteří se mohli tentokrát rozhodnout, zda využijí možnosti hlasovat v rámci obou kategorií či nikoliv. Dalších více než 400 hlasů bylo neplatných z důvodu bydliště mimo České Budějovice,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma.

Modernizace stezky u Vrbenských rybníků

Mezi velkými projekty uspěl záměr s názvem Rozbušíme "Zeleno-modré srdce Nového Vráta" s rozpočtem 2,5 milionu korun. Na zhruba stejnou částku pak vyjde druhý nápad - bouldrová stěna u řeky Malše. Vzniknout má nedaleko Malého jezu u tenisového hřiště. 

V kategorii malých projektů uspělo například workoutové hřiště na Pražském předměstí. Rozšíření a modernizace se má dočkat naučná stezka u Vrbenských rybníků, kde mají být například nové tabule, lavičky a odpočinková místa. V parku Stromovka vznikne hřiště na petánque a v okolí Palackého náměstí má být nový a veřejně přístupný psí park. Seznam vítězných nápadů je na webu probudejce.cz.

Nyní jsou na programu jednání o odborech, které budou s navrhovateli spolupracovat a ponesou odpovědnost za provedení. „V letošním roce je na projekty alokována celková částka 10 milionů korun,“ dodal náměstek.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto probudejce.cz

Štítky České Budějovice, lavičky, participativní rozpočet, projekty, nápady, investice, rybník, projekt, rozpočet, Malše, Stromovka, Juraj Thoma, Nové Vráto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město vybuduje lezeckou stěnu a vylepší areál Vrbenských rybníků, rozhodli obyvatelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.