Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na náměstí dorazil vánoční strom. Slavnostní rozsvícení proběhne na konci listopadu

Dnes dopoledne přivezli pracovníci společnosti Lesy a rybníky města České Budějovice na náměstí letošní vánoční strom. Sto let starý smrk stříbrný věnovala městu rodina z Litvínovické ulice. Slavnostní rozsvícení je naplánováno na 27. listopadu.

Letošní vánoční strom na budějckém náměstí je sto let starý stříbrný smrk. Městu ho věnovala rodina z Litvínovické ulice, jejíž předek ho sám zasadil. Na tradiční místo před radnici ho dnes dopoledne přivezli pracovníci společnosti Lesy a rybníky města České Budějovice. 

Během následujících dní bude strom nazdoben a poté rozsvícen. Oblíbený slavnostní akt proběhne podle primátora města Jiřího Svobody v sobotu 27. listopadu. 

Osm vánočních stromů 

Vánočních stromů bude v ulicích celkem osm. Kromě toho hlavního na náměstí najdou další lidé také na Senovážném a Mariánském náměstí, v ulici Žižkova a Novohradská, na sídlištích Vltava a Máj, v parku Libušina v Suchém Vrbném a ve vesnici Kaliště u točny autobusů.

Na budějovickém náměstí bude stát od poloviny listopadu stoletý smrk

Celkem 14 metrů vysoký smrk bude od poloviny listopadu zdobit náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Slavnostní rozsvícení je naplánované na 27. listopad. V krajském městě bude osm vánočních stromů.

V předchozích dnech se v centru města začala objevovat také vánoční výzdoba. Na začátku listopadu se první výzdoba objevila na Lannově třídě. Některé nové motivy najdou lidé mimo jiné v ulicích Radniční, Hroznová či Česká.

„Vyšperkované bude letos i Mariánské náměstí ve směru k zastávce městské hromadné dopravy, kde budou na stožárech viset světelné ozdoby, což vhodně doplní vánoční borovici, která stojí hned vedle,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (Občané pro Budějovice). Za novou výzdobu a její umístění radnice zaplatí 500 tisíc korun.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky vánoční strom, vánoce, advent, náměstí, České Budějovice, vánoční stromek, Jiří Svoboda, Mariánské náměstí (Brno), Občané pro Budějovice, Ivo Moravec, Vltava, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí dorazil vánoční strom. Slavnostní rozsvícení proběhne na konci listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.