Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Za očkování zdarma na Motor. Klub věnuje lidem jako motivaci vstupenky

Zajímavou cestou se rozhodl hokejový klub Motor České Budějovice motivovat své fanoušky k očkování. Těm, kteří si nechají v českobudějovickém OČKU píchnout první dávku vakcíny, věnují dvě vstupenky na zápasy v základní části. Důvodem je podle vedení klubu šance, že při dále se zhoršující situaci budou hokejové zápasy znovu bez diváků.

„Českobudějovický Motor od samého počátku, kdy tým poznal strasti spojené s pandemií covidu-19, podporuje veškeré snahy o zlepšení situace. Už v minulém roce hráči i s vedením darovali rekonvalescenční plazmu vážně nemocným. A následovalo i společné očkování celého týmu, které je i nadále jednou z mála cest, aby se nemocnice nezaplňovaly nemocnými. A tím pádem, aby se vůbec mohly konat hokejové zápasy s diváky, což je pro Motor velmi podstatné. Nyní se klub rozhodl motivovat i další lidi k očkování,“ napsal klub na své webové stránky.

Lidé, kteří se nechají nově naočkovat první dávkou vakcíny v českobudějovickém OČKU, dostanou od klubu dvě volné vstupenky na zápasy Motoru od ledna do konce základní části. Celkem klub vyčlenil tisíc vstupenek.

Důvodem je podle vedení fakt, že zhoršující se situace má dopad mimojiné i na hokej. „Pokud se nedostanou počty hospitalizovaných na lepší úroveň, je opět ve hře zákaz hraní hokeje před diváky. A to už nechceme znovu zažít. Ničí nás to nejen finančně, ale i morálně, hokej bez fanoušků není skutečný hokej," vysvětluje postoj klubu generální manažer Stanislav Bednařík.

Kroky klubu kvituje vedení Jihočeského kraje, podle kterého není jiná cesta, jak se z aktuální situace dostat, než očkování. „Jsme moc rádi, že se Motor rozhodl takto motivovat nejen své příznivce. A aby vše bylo co nejjednodušší, znovu jsme rozjeli provoz očkovacího centra," okomentoval hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

Odměny ve světě

Nejde rozhodně o první případy, kdy se takto lidé k očkování motivují. Kromě odměn pro zaměstnance firem v podobě peněz nebo dní volna, se ve světě objevily případy, kdy lidé za očkování dostali zdarma koblihy, elektroniku, vstupenky na baseball nebo jointy.

Pravděpodobně nejzajímavější způsob motivace zvolil jeden nevěstinec ve Vídni. Za jednu dávku vakcíny zde nabízeli voucher na třicet minut zdarma ve společnosti pracovnice dle vlastního výběru.

Je podle vás tento způsob motivace správný?

Celkem hlasovalo51 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky očkování, motivace, hokej, Motor, vstupenka, Madeta Motor České Budějovice, Jihočeský kraj, ODS, Martin Kuba, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za očkování zdarma na Motor. Klub věnuje lidem jako motivaci vstupenky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.