Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motivovat k očkování se rozhodlo i Lipno. Nabízí slevu na skipasy

Vstupenky zdarma, levnější skipasy. Kvůli zhoršující se covidové situaci v České republice se na jihu Čech objevuje čím dál více společností, které chtějí pomoct s motivací lidí k očkování. V minulém týdnu mohli nově očkovaní lidé získat od hokejového klubu Motor České Budějovice zdarma vstupenky na extraligové zápasy, nyní přišel s podobnou nabídkou jihočeský Skiareál Lipno. Ten nabízí všem očkovaným skipasy za výhodnější ceny.

„Rozhodli jsme se vyslyšet výzvu paní ředitelky Krajské hygienické stanice a podpořit očkování. Pro očkované bude celosezónní skipas za nejvýhodnější letošní cenu,“ uvedl generální ředitel Skiareálu Lipno Matěj Kratochvíl.

Areál tak chce zamezit tomu, aby se opakovala loňská sezóna, ve které byla lyžařská střediska otevřena pouhých devět dní. „Pro to, aby ta letošní sezona proběhla plnohodnotně a s co nejmenšími omezeními a riziky, je důležité, aby se zpomalil narůstající počet nemocných. Jedním z důležitých nástrojů, jak tomu pomoci, je očkovaní,“ stojí v tiskové zprávě. Celosezónní skipas tak vyjde za zvýhodněnou cenu na 8910 korun.

Za očkování zdarma na Motor. Klub věnuje lidem jako motivaci vstupenky

Zajímavou cestou se rozhodl hokejový klub Motor České Budějovice motivovat své fanoušky k očkování. Těm, kteří si nechají v českobudějovickém OČKU píchnout první dávku vakcíny, věnují dvě vstupenky na zápasy v základní části. Důvodem je podle...

Podobně se v minulých dnech zachoval také hokejový klub Motor České Budějovice. Ten se rozhodl motivovat volnými vstupenkami na hokej. Ti, kteří se nechali nově naočkovat první dávkou vakcíny, mohli získal dva lístky na zápasy Motoru od ledna do konce základní části. Celkem klub vyčlenil tisíc vstupenek.

„Pokud se nedostanou počty hospitalizovaných na lepší úroveň, je opět ve hře zákaz hraní hokeje před diváky. A to už nechceme znovu zažít. Ničí nás to nejen finančně, ale i morálně, hokej bez fanoušků není skutečný hokej," vysvětluje postoj klubu generální manažer Stanislav Bednařík.

Jihočeský kraj žádá obce, aby omezily akce. Senioři mají omezit kontakty

Jihočeský kraj vyzval seniory, aby příštích deset dnů zásadně omezili své kontakty. Jihočeské obce mají omezit adventní akce. Stát by měl podle kraje připravit legislativní rámec, aby šlo omezit konání akcí v jižních Čechách. Důvodem je, že se...

Situace se v posledních dnech v kraji podle hygieniků zhoršuje. Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) uvedl, že zátěž jihočeských nemocnice stoupá a v budoucích dnech se bude ještě zvyšovat. Kraj proto dnes přijal opatření, která by měla pomoct situaci zklidnit.

V jihočeských nemocnicích je aktuálně 402 pacientů s koronavirem. Na lůžkách JIP a ARO jich leží 51. Nejvíc hospitalizovaných má českobudějovická nemocnice, kde je 184 pacientů.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky očkování, lyžování, Skiareál Lipno, skipas, Vodní nádrž Lipno, vstupenka, Česko, Madeta Motor České Budějovice, Krajská hygienická stanice, ODS, Nemocnice České Budějovice, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motivovat k očkování se rozhodlo i Lipno. Nabízí slevu na skipasy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.