Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kluziště na náměstí bude fungovat dál. Rada schválila provoz na dva týdny

, aktualizováno 1. prosince 2021, 15:03

Dva týdny. Tak dlouho bude zatím fungovat kluziště na náměstí Přemysla Otakara II.. Rada města dnes na svém jednání schválila, že souhlasí s obnovením provozu. Ten začal už v 15 hodin. Zítra by se ke kluzišti mělo přidat také vyhlídkové kolo.

„Dohodli jsme se, že souhlasíme s tím, aby kluziště zůstalo v provozu 14 dní za zachování všech těch platných opatření, které se toho týkají. Dva týdny jsme rozhodli proto, že si myslíme, že se na déle než 14 dní se určitě nedá nic plánovat,“ uvedl bezprostředně po jednání náměstek primátora Juraj Thoma (HOPB).

Kluziště organizátoři Českobudějovického adventu otevřeli dnes v 15 hodin odpoledne. Kapacita bude sto lidí. „Dneska bylo spuštěno kluziště a menší kolotoč a postupně obnovíme tu vnitřní část kolem kluziště. Takže se rozjede vyhlídkové kolo, věžička, zvonička, dřevěný altán a i občerstvení, protože v tuto chvíli je to venkovní sportoviště,“ uvedla za organizátory Lenka Střítecká.

Agentura už před několika dny uvedla, že je připravena nést část nákladů na provoz kluziště. „Chtěli jsme to zachovat pro lidi. Proto jsme spočítali jen ty nejnutnější náklady, abychom kluziště udrželi, takže pronájem technologie, údržba ledu, personální zajištění, aby to svítilo. Potřebovali jsme, aby město odsouhlasilo, že nám tyto náklady na kluziště pokryje," popsala situaci Střítecká. Zmíněné náklady se podle ní pohybují kolem jednoho milionu korun. 

Město bude o této částce ještě jednat. „Stále se pohybujeme v režimu, že máme v rozpočtu částku dva miliony plus DPH na zajištění letošního adventu, vyčerpáno je milion dvě stě tisíc korun, takže jedeme s tím, že čerpáme peníze z tohoto rozpočtu. Čili žádné rozpočtové opatření zatím nepřijímáme,“ dodal náměstek.

Trhy na náměstí Přemysla Otakara II. začaly 19. listopadu, nabízely 90 stánků. V plánu bylo 70 uměleckých vystoupení, neuskutečnila se žádná. Loni trhy kvůli covidu nebyly. Firma Art4promotion má s městem pětiletou smlouvu o provozování trhů, letos vyprší.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky advent, Vánoce, Českobudějovický advent, kluziště, Přemysl Otakar II., Juraj Thoma, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kluziště na náměstí bude fungovat dál. Rada schválila provoz na dva týdny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.