Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pošta v nynější špičce přepraví až 750 tisíc balíků denně. Je to méně než minulý rok

Česká pošta přepraví v aktuálním předvánočním období denně okolo 750 tisíc balíků. Počet je zhruba o 150 až 200 procent vyšší než ve zbytku roku. Nejde ale o rekord, v loňském roce bylo přepravováno o zhruba půl milionu balíků více, a to kvůli uzavřeným kamenným obchodům.

„V letošní špičce doručujeme až o polovinu zásilek více, než v předcovidovém roce 2019. Loňský výjimečný rekord letos nepřekonáme, protože lidé se vrátili do kamenných obchodů a vánoční doručování je navíc rozprostřené do delšího období," uvedl mluvčí pošty Matyáš Vitík. Denně nyní pošta přepraví kolem 750 tisíc balíků. V loňském roce tobylo o půl milionu více. 

Chcete, aby dárek přišel včas? Na poštu je třeba ho podat nejpozději do 22. prosince

Řada lidí v dnešní době nakupuje vánoční dárky na internetu. V případě osobního odběru nemusí mít kupující starost s tím, zda dostane objednaný balík včas. Pokud však zvolí například dobírku, je třeba balík na poště podat do 22. prosince. Do...

Nejsilnější provoz očekávala pošta dnes, a také zítra. Doručení do Štědrého dne je podle mluvčího garantováno u všech balíků, které převezme do přepravy do 22. prosince včetně. „Neznamená to termín objednání v e-shopu, protože internetový obchod po objednávce potřebuje čas na zabalení a vyskladnění zásilky a na poštu se pak dostává s časovým posunem,“ upozornil Vitík.

Pomoc brigádníků

Pošta stejně jako loni najala letos na podzim zhruba 5000 brigádníků, kteří se střídají v předvánočních směnách. Podniku také pomáhá síť 5000 specializovaných výdejen Balíkovna na většině pošt nebo u partnerů. Je to dvojnásobek proti loňsku.

Špičku v těchto dnech zažívají i soukromé přepravní společnosti. Například PPL doručuje přes půl milionu balíků denně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky Česká pošta, balíky, doručení, Vánoce, Štědrý den, PPL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošta v nynější špičce přepraví až 750 tisíc balíků denně. Je to méně než minulý rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.