Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Věžový vodojem poslali k zemi. Nahradil ho nový

Přes 36 metrů vysoký věžový vodojem poslali tento týden k zemi pracovníci odborné firmy ve Zlivi na Českobudějovicku. Zásobárnu vody, která už byla na konci své životnosti, nahradil nový zemní vodojem, který byl vybudován v sousedství.

„Hydroglobus sloužil zejména pro zásobování budov ve vyšším tlakovém pásmu, tedy především obyvatel panelových domů v okrajových částech Zlivi. Pocházel ze 70. let a byl již na hranici své životnosti,“ zdůvodnil Miroslav Ježík z Čevaku, který vodohospodářský majetek města spravuje, proč k demolici došlo.

Starý hydroglobus nahradil nový zemní vodojem, který byl vybudován v sousedství. „Ten má kapacitu 200 metrů krychlových a ve spojení s druhým zemním vodojemem s kapacitou 400 metrů krychlových plně dostačuje k zásobování města pitnou vodou. Nová komora navíc disponuje automatickou tlakovou stanicí, která zaručuje dostatečný tlak vody i v nejvýše položených částech Zlivi,“ vysvětlil starosta Radek Rothschedl.

Dalším krokem v obnově vodohospodářského majetku města je právě oprava staršího zemního vodojemu, která pokračuje v těchto dnech. Po dobu stavebních prací a technických úprav bude tedy Zliv zásobovat pouze nový vodojem. „Oba mají stejnou úroveň hladiny, která umožňuje odstávku jedné nebo druhé akumulační komory se zachováním dodávek vody do města,“ doplnil Miroslav Ježík s tím, že práce tedy lidé vůbec nezaznamenají.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čevak

Štítky vodojem, demolice, novinka, Zliv, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věžový vodojem poslali k zemi. Nahradil ho nový  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.