Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U budějcké Sportovní haly město postaví parkovací dům. Pojme téměř 500 aut

U českobudějovické Sportovní haly postaví město parkovací dům pro 495 vozidel. Řidiči by mohli nový objekt využívat od jara příštího roku. Investice vyjde na více než 124 milionů korun.

Primátor Jiří Svoboda (ANO) už podepsal smlouvu s dodavatelem. „Je to naše odpověď na nedostatek parkovacích míst. Nový dům bude sloužit řidičům, kteří mají namířeno do centra, a zároveň by měl pokrýt poptávku sportovních fanoušků,“ vzkázal primátor. Dodal, že to bude největší parkovací komplex zřízený městem v Jihočeském kraji.

Celý proces má urychlit režim Design&Build. Jde o systém, kdy vítězná firma vyhotoví celý projekt, projde územním i stavebním řízením a provede i samotnou stavbu. 

Parkovací dům je jednou z největších investic za poslední roky, radnice za akci zaplatí více než 124 miliónů korun. „Pro výběrové řízení byla stanovena jako limitní cena 130 milionů korun, což splnil pouze jeden uchazeč. Ostatní zájemci bohužel z výběrového řízení postupně odpadali z důvodu technických i cenových,“ dodal náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Dodavatelem je spojení společností Hochtief a App Projekt. Výstavba má začít letos a podle předběžných odhadů by mělo být hotovo na jaře 2023. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky české budějovice, parkování, parkovací dům, auta, investice, sportovní hala, ANO 2011, Jiří Svoboda, Jihočeský kraj, Hochtief

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

U budějcké Sportovní haly město postaví parkovací dům. Pojme téměř 500 aut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.