Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějčák Michek měl nehodu cestou na start etapy, na dálnici narazil do svodidel

Svůj den dnes neměl budějčák Martin Michek, který měl při cestě na start další etapy Dakaru nehodu, když havaroval na dálnici. Při incidentu poškodil svůj stroj a s opravou mu pomáhal týmový kolega Milan Engel. Michek nakonec zajel 39. čas a v průběžném pořadí se posunul do druhé desítky.

„To, co mě potkalo, bylo znovunarození. Předjížděl jsem auto, jenže řidič si mě asi nevšiml. Stočil to do mě a nahnal mě do těch vracejících točících pruhů na dálnici. Tam jsem trefil v osmdesátikilometrové rychlosti velká svodidla,“ popisoval otřesený Michek, který odstartoval do etapy, která se po prvním úseku zrušila.

Na prvním mezičase nabral Michek několikaminutovou ztrátu, stejně jako Engel. Zanedlouho dostali jezdci z českého týmu přívětivé zprávy pro ně – páteční etapa je zrušena. Ranní nezaviněná nehoda by neměla mít zásadní vliv na další pokračování Michka s Engelem.

„Moc se mi ulevilo, že pořadatelé etapu zrušili, nemohl jsem jet zcela naplno, dával si pozor na technický stav motorky a poslouchal každý zvuk z ní. Hlavně, že jsme v cíli a můžeme pokračovat dál. To je nejzásadnější,“ dodal Michek, který byl v šesté etapě na 39. místě a v celkovém pořadí je devatenáctý.

6. etapa: Rijád - Rijád

Motocykly: 1. Sanders (Austr./KTM) 51:43, 2. Sunderland (Brit./KTM) -2:26, 3. Walkner (Rak./KTM) -2:36, ...19. J. Brabec -6:58, 39. Michek -11:53, 110. Engel -43:08.

Průběžné pořadí: 1. Sunderland 19:55:59, 2. Walkner -2:39, 3. Sanders -5:35, ...19. Michek -1:11:47, 25. J. Brabec -1:40:03, 36. Engel -2:39:07.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally, dálnice, havárie, KTM, Rijád, Sunderland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčák Michek měl nehodu cestou na start etapy, na dálnici narazil do svodidel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.