Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Devět let dohlíželi manželé Kubákovi na děti na přechodu u základní školy. Dobrovolnictví jim dělalo radost

V roce 2013 viděl František Kubák v médiích výzvu městské policie pro dobrovolníky, kteří by pomáhali s dohledem na děti na přechodech pro chodce v blízkosti základních škol. Přesvědčil svoji manželku a k dobrovolnictví se přihlásili. U Základní školy Dukelská stáli každý školní den dlouhých devět let.

Městská policie dohlíží na přechody pro chodce v blízkosti základních škol na šesti frekventovaných komunikacích a provádí dozor v ranních a dopoledních hodinách u některých vybraných škol za účelem eliminace konfliktního jednání či šikany. Z personálních důvodů ale nemohou být u všech základních škol, a tak jim s touto službou pomáhají dobrovolníci.

Těmi byli například František a Jarmila Kubákovi, kteří se k dobrovolné službě přihlásili v roce 2013. Na svém stanovišti v Dukelské ulici stáli každý školní den od sedmi do osmi hodin ráno a pomáhali dětem s bezpečným přechodem přes silnici. Během služby, která jim podle jejich slov přinášela pocit radosti a zadostiučinění, zažili nespočet příběhů. 

„Vzpomínali na své začátky a školení u městské policie a záchranářů, kurz první pomoci a praxi na dopravním hřišti. Vybavili se pomůckami a ochrannými vestami a denně stáli u přechodu za jakéhokoli počasí a pomáhali dětem s bezpečným přechodem. Kupodivu je zaráželo spíše chování některých neukázněných cyklistů, než řidičů nebo dětí,“ popsal náměstek primátora Ivo Moravec, který je v týdnu přijal na radnici, aby jim za jejich službu poděkoval. „Zaslouží si naši úctu a poděkování, které se jim mimochodem dodnes dostává od rodičů, zaměstnanců školy i z řad městské policie,“ dodal Moravec.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky dobrovolnictví, Kubákovi, městská policie, služba, základní školy, základní škola, obecní policie, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devět let dohlíželi manželé Kubákovi na děti na přechodu u základní školy. Dobrovolnictví jim dělalo radost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.