Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Každý rok jsem v televizi sledovala soutěže krásy a doufala, že tam jednou budu také stát, říká Aneta Papoušková

Dostat se do soutěže krásy byl vždy její velký sen. Nyní si ho sedmnáctiletá Aneta Papoušková z Českých Budějovic plní. Dostala se mezi dvacet nejhezčích dívek v České republice a bojuje o postup do TOP 10. Co by podle ní měla mít Miss? Jak vypadá jejich soustředění a co dělá ráda ve volném čase? Na to odpovídala v rozhovoru pro Budějckou Drbnu.

Mohla by ses na začátek krátce představit?
Jmenuji se Aneta Papoušková a je mi 17 let. Pocházím z Českých Budějovic a studuji zde třetí ročník gymnázia. Příští rok mě čeká maturita a poté se budu hlásit na pedagogickou vysokou školu. Mezi mé koníčky patří jednoznačně sport, rodiče mě k němu už odmala vedli. Napřed jsem dvanáct let plavala, poté jsem pokračovala hraním badmintonu a nakonec jsem se i závodně věnovala volejbalu na postu blokařky.

Probojovala ses jako jediná Jihočeška do letošního ročníku Miss Czech Republic. Byl to vždy tvůj sen?
Je to za mě velký úspěch a moc mě těší, že mě všichni z mého kraje a hlavně z Českých Budějovic tak skvěle podporují. Ano, můj sen to vždy byl. Vzpomínám si, jak jsem každý rok v televizi soutěže krásy sledovala a doufala, že jednou budu na stejném místě.

Co by podle tebe měla mít Miss České republiky?
Dle mého názoru by měla být přirozená, chytrá, krásná, sebevědomá a ambiciózní. Určitě je také důležité, aby se nebála být sama sebou a hlavně se nestyděla a nepřetvařovala.

Je ti 17 let, patříš tak mezi nejmladší účastnice. Není to pro tebe těžké? Nebo to vnímáš spíše jako výhodu?
Myslím si, že je dobře, že jsem se přihlásila v takto mladém věku. Čím dříve získám zkušenosti, tím lépe na tom pak v budoucnu budu. Řekla bych, že jedinou nevýhodou je, že oproti starším účastnicím nemám ty zkušenosti až takové. To ale nevadí, i tak bojuji, jak nejlépe mohu.

Anet nyní bojuje o postup do TOP 10. Hlasovat pro ni mohou lidé na instagramovém profilu Miss Czech republic až do konce ledna. Stačí dát „like“ k fotce, na které je Anet. Dívka s nejvíce hlasy automaticky postupuje do finále.  

Aktuálně jsi se všemi dívkami na soustředění. Co si pod tím v rámci soutěže máme představit?
Na každém soustředění máme tréninky s fitness trenérem, lekci catwalku a různá školení s ředitelkou soutěže Taťanou Makarenko a kreativním ředitelem Samem Dolce. Například školení společenské etikety, vystupování ženy ve společnosti, mediální vystupování, dress code, make-up a správné stravování. Další součástí je také focení a na posledním soustředění jsme natáčely vlastní medailonky.

Co děláš ráda ve volném čase?
Jak jsem již říkala, od mala jsem vedena ke sportu, tomu se také ve volném čase věnuji nejraději. V zimě se neobejdu bez lyžování a ráda si zabruslím. Přes jaro a léto často jezdím na kole a na kolečkových bruslích. Po celý rok samozřejmě makám na své postavě, proto cvičím a běhám, nejraději s maminkou.

Dále se ráda věnuji svým přátelům, rodině a našim domácím mazlíčkům.

Máš v modelingovém světě, ale klidně i mimo něj, nějaký vzor?
Mým vzorem je určitě Taťána Makarenko. Obdivuji na ní, že ve svých osmnácti letech založila vlastní soutěž krásy, která je v České republice nejprestižnější. Věnuje jí všechen svůj čas, vytváří nám ta nejlepší soustředění a jde nám všem skvělým příkladem. Velice se mi líbí, že všechno tak dobře zvládá. Je to opravdu krásná žena, která má charisma, skvělou osobnost, jasné cíle a stoprocentně srdce na pravém místě.

Už v minulosti se ukázalo, že jižní Čechy mají dívky, které dokážou soutěž vyhrát. Budeme mít další jihočeskou miss?
To by byl samozřejmě můj splněný sen. Pro výhru udělám maximum a velmi ráda bych jižní Čechy opět obhájila a pokračovala ve šlépějích Jitky Nováčkové, Nikol Švantnerové a Denisy Spergerové.

Co by to pro tebe znamenalo soutěž vyhrát?
Určitě by mi to otevřelo spoustu možností, získala bych nové zkušenosti, poznala nespočet dalších osob a díky světové soutěži bych měla příležitost strávit nějaký čas v zahraničí. Jednoduše, z mého normálního života by se stal vysněný život.

Dala sis do nového roku nějaké předsevzetí?
Žádné předsevzetí jsem si nedávala, makám na sobě jak nejvíce to jde a s novým rokem se mé cíle nemění.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Anety Papouškové

Štítky Aneta Papoušková, Miss České republiky, soutěž, rozhovor, soutěž krásy, Česko, volný čas, České Budějovice, Drbna.cz, Taťána Makarenko, Jihočeský kraj, Miss Czech Republic, Jitka Nováčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý rok jsem v televizi sledovala soutěže krásy a doufala, že tam jednou budu také stát, říká Aneta Papoušková  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.