Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Myslet na druhé umíme

PR článek

Úctu k lidskému životu učí žáky Střední školy obchodní již devatenáctým rokem unikátní akce – Valentýnská kapka krve. Pod mottem „Krev je život, život je láska“ přišli i letos ve dnech od 15. do 22. února dobrovolníci z řad žáků a pedagogů školy na Transfuzní oddělení Nemocnice České Budějovice, aby darovali krev.

Myslet na druhé naši žáci umí! Letos se k odběru přihlásilo přes 44 žáků školy. Akce Valentýnská kapka krve vzešla před devatenácti lety z nápadu partnerské školy v Bratislavě, a i po tolika letech stále motivuje mladé lidi ke kroku, ke kterému by třeba sami těžko hledali odvahu.

Za uplynulých osmnáct let konání této akce darovalo na svatého Valentýna svou krev již 616 žáků školy. Doufáme, že se nám letos podaří překročit hranici 660 dárců za 19. ročníků této akce. Máme radost, že naši žáci myslí na osudy druhých a chtějí krev darovat.

Valentýnská kapka krve především pomáhá prolomit bariéry, zbavuje žáky strachu ze samotného odběru. „Jdu poprvé a mám smíšené pocity. Nevím, co mě čeká, jestli to bolí nebo jestli je to v pohodě,“ obávají se odběru nováčci. Mnozí z nich se však po této akci rozhodnou darovat krev pravidelně. „Poprvé jsem daroval krev v rámci akce naší školy měsíc po osmnáctých narozeninách a od té doby ji daruji pravidelně každé tři měsíce,“ sdělil jeden z dobrovolných dárců.

Ochota k dárcovství je podporována také u žáků, kteří kvůli svému nízkému věku darovat krev ještě nemohou, vytvářejí plakáty a propagační materiály volně navazující na téma celé akce a zdobí jimi každoročně prostory školy, aby upoutali pozornost co největšího počtu nových dárců.

Do náboru se zapojili žáci i na sociálních sítích školy, jejich video, dodávající odvahu ostatním spolužákům si můžete prohlédnout třeba na Instagramu školy.

„Snad nadšení žáků vydrží i do příštího dvacátého ročníku a najdou se další odvážlivci, kteří se odhodlají věnovat k Valentýnu vlastní „kapku“ krve, “ uvedla ředitelka školy Jarmila Benýšková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dárcovství krve, prevence na škole, vzdělávání, Nemocnice České Budějovice, Den svatého Valentýna, Bratislava, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslet na druhé umíme  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.