Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Škola umožňuje absolventům rozšířit si kvalifikaci během jediného roku studia

PR článek

Jste vystudovanou kosmetičkou? Máte zájem nabízet ve svém salonu navíc kadeřnické služby? Doplnit si potřebnou kvalifikace nikdy nebylo snazší! Můžete ji získat během jediného roku. Ani ve školních lavicích si příliš neposedíte, tři dny z pěti totiž strávíte na praxi. Že kadeřník není úplně vhodný obor pro vás? Co zkusit třeba prodavače nebo pekaře, i tyto obory vystudujete za pouhý rok.

Speciální typ studia, tzv. zkrácené studium, nabízí Střední škola obchodní v Českých Budějovicích pro všechny zájemce bez přijímacích zkoušek, jedinou podmínkou je dosažené střední vzdělání s výučním listem nebo střední vzdělání s maturitní zkouškou. „Absolventi s rozšířenou kvalifikací mají větší šanci uplatnit se na trhu práce,“ shrnuje jeden z důvodů, proč se škola rozhodla tento typ studia nabízet, její ředitelka Jarmila Benýšková.   

Salon s více službami

Jasnou konkurenční výhodou na trhu je kadeřnický salon, který nabízí svým klientům zároveň i kosmetické služby. Zkrácené jednoleté studium oboru kadeřník je vhodné ale nejen pro absolventy kosmetických služeb, je určeno také těm, kteří například touží po změně povolání. Z uměleckého kováře kadeřníkem? Proč ne!

Všem zájemcům o tento obor nabízí škola 3 dny odborného výcviku, které probíhají ve 3 školních kadeřnictvích přímo v Českých Budějovicích v kombinaci se dvěma dny teoretického vyučování. A pokud vás zajímá, jak se na škole učí, můžete sledovat školní Facebook nebo Instagram, kde škola pravidelně zveřejňuje spoustu informací ze zákulisí. Studium oboru kadeřník je zakončeno závěrečnou zkouškou.

Skvělé uplatnění i v době pandemie

Práce v obchodě se nezastavila ani v době pandemie a noví zaměstnanci na pozici prodavač jsou stále žádaní, zvláště ti kvalifikovaní. Kvalifikaci v tomto oboru můžete získat za 3 dny odborného výcviku a 2 dny teorie po dobu jednoho roku a vykonáním závěrečné zkoušky. Odborný výcvik je zajištěn na moderních pracovištích obchodních firem jako například: Globus ČR, Bauhaus, Baumax apod.

Stipendijní program PENAM

Vysoké uplatnění na trhu práce mají i absolventi oboru pekař, těmto absolventům nabízí uplatnění náš sociální partner PENAM, při nástupu do zaměstnání je pak absolventům po dobu jednoho roku vyplácen stipendijní příspěvek, a to nad rámec sjednané mzdy.

Toužíte po změně zaměstnání? Chcete zvýšit své šance na uplatnění?

Nikdy to nebylo snazší! Bez přijímacích zkoušek – za pouhý 1 rok studia - 2 dny teorie a 3 dny praxe – získáte novou kvalifikaci, která odstartuje vaši kariéru. 1 - 2 - 3 = START

Vyberte si některý z nabízených oborů a začněte studovat na škole, která vás připraví do života. Více informací o těchto studijních programech naleznete na webových stránkách školy.

Ohodnoť článek

Štítky uplatnění na trhu práce, získání nové kvalifikace, vzdělávání, kvalifikace, studium, kadeřník, České Budějovice, Penam, Bauhaus, BauMax, Česko, Facebook, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škola umožňuje absolventům rozšířit si kvalifikaci během jediného roku studia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.