Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Střední škola obchodní spolupracuje již se dvěma fakultami Jihočeské univerzity

PR článek

Zintenzivnit spolupráci, umožnit sdílení v rámci vzdělávání učitelů, žáků a absolventů, umožnit přístup k aktuálním výzkumům a projektům, to vše zajistí všem zúčastněným institucím status Fakultní školy, který byl Střední škole obchodní udělen ze strany Ekonomické fakulty JU a nově i Přírodovědecké fakulty JU.

Škola svými moderními pedagogickými a didaktickými přístupy, například digitalizací vzdělávání, organizováním zahraničních stáží, a také důrazem na praktické dovednosti žáků, například v předmětu Fiktivní firma, získala důvěru Ekonomické fakulty JU, stala se tak v červnu minulého roku fakultní školou. Vzájemná spolupráce přinese nejen nejnovější poznatky v oboru, ale i zajímavé přednášky a workshopy pro žáky. Všechny aktivity školy, ale třeba i úspěchy našich žáků v soutěžích, můžete sledovat třeba na školním Instagramu.

Sedmý ročník Veletrhu fiktivních firem v Českých Budějovicích

„Jedním z cílů školy je úzce propojit teoretické vzdělávání s praxí a přiblížit se tak požadavkům trhu práce. K tomu má také dopomoci i Veletrh fiktivních firem, který škola již sedmým rokem pořádá. Žáci z různých středních škol zde mohou porovnat své podnikatelské záměry a vyzkoušet si formy propagace a oslovování potencionálních zákazníků nebo navázat nové obchodní kontakty s jinými fiktivními firmami,“ říká Jarmila Benýšková, ředitelka Střední školy obchodní.

Své firmy letos poprvé na veletrhu prezentovala i Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity. Studenti vysoké školy představovali své produkty, které ve svých reálných školních firmách nabízejí zákazníkům, středoškoláky také seznámili s průběhem studia na vysoké škole.

Nové partnerství s Přírodovědeckou fakultou JU

K podpisu smlouvy o novém partnerství se dne 2. února sešla děkanka Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity, Hana Šantrůčková, Jarmila Benýšková, ředitelka Střední školy obchodní. Tímto slavnostním aktem byl Střední škole udělen titul Fakultní školy Přírodovědecké fakulty JU v Českých Budějovicích.

Co tento nově získaný status znamená?

Především vzájemnou spolupráci mezi fakultní školou a Přírodovědeckou fakultou JU zejména v oblasti praktického i didaktického vzdělávání budoucích učitelů, dále také účast žáků a učitelů na akcích a projektech pořádaných fakultou. Pedagogové a žáci fakultní školy tak mají exkluzivní přístup k aktuálním odborným informacím a trendům.

Co tento titul říká o fakultní škole?

Je zejména garancí kvalitního vzdělávání v oblasti přírodovědných předmětů. Učitelé fakultní školy jsou kvalifikovaní a kreativní. Výuka přírodovědných předmětů je prakticky orientovaná – cvičení v laboratořích, práce žáků v terénu. Při výuce jsou uplatňovány inovativní výukové metody, včetně rozvoje mezipředmětových vztahů. Výuka probíhá ve specializovaných učebnách a laboratořích, škola disponuje velmi dobrým materiálním a technickým vybavením.

Jaký vliv má studium na fakultní škole na žáky samotné?

Kvalita výuky se projevuje například účastí žáků na mimoškolních studentských pracích na pracovištích AV ČR, PřF Ju či v účasti a dobrém umísťování v soutěžích. Důkazem může být například druhé místo na mezinárodní soutěži chemiků Grand Prix Chimique (GPCH), která je vrcholem žákovských soutěží v chemii, na němž se umístili reprezentanti České republiky a absolventi Střední školy obchodní.

Ohodnoť článek

Štítky střední vzdělávání, Ekonomická fakulta JU, Přírodovědecká fakulta JU, fakultní škola, střední škola, Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, soutěž, České Budějovice, Hana Šantrůčková, Grand Prix, Akademie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední škola obchodní spolupracuje již se dvěma fakultami Jihočeské univerzity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.