Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jižní Čechy jsou mezi turisty z Česka nejoblíbenějším krajem. Získaly sedm medailí

Sedm medailí - čtyři zlaté a tři stříbrné. S takovým úspěchem odjíždějí zástupci Jihočeského kraje z vyhlašování desátého ročníku ankety Kraj mého srdce. Jižní Čechy v ní dominovaly v kategoriích výletů s dětmi, letní dovolené, pěší a cyklo nebo kam na památky. Jihomoravský kraj, který je tradičním rivalem jižních Čech, skončil na druhém místě.

Do ankety Kraj mého srdce se zapojilo přes tři tisíce ověřených hlasujících čtenářů. Jihočeský kraj posbíral v absolutním pořadí nejvíce bodů. Dominoval v kategoriích Kam na výlet s dětmi, Kam za zážitkem a adrenalinem, Kam na letní dovolenou nebo Kam na památky a historická místa. Druhé místo obsadil v kategoriích Kam za folklorem a tradicemi nebo Kam do lázní a wellness.

Tato ocenění jsou v dnešní době zároveň potěšující i mimořádně zavazující. Zejména v letní, a hlavně v podzimní sezóně chceme naplnit všechna očekávání hostů přijíždějících k nám na jih,“ okomentoval úspěch první náměstek hejtmana jihočeského kraje František Talíř, který má oblast cestovního ruchu na starost.

Jihočeský kraj změnil slevy na dovolené, stačí přijet na dvě noci

Jihočeský kraj upravil a prodloužil systém slev, jímž přispívá rodinám na ubytování při dovolené v jižních Čechách a dává slevy do zoo i muzeí. V podzimní verzi programu lze vouchery objednávat od 9. října a slevy čerpat až do konce listopadu....

Výsledek ankety je podle Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) odrazem výsledků práce předchozích let. V loňském roce se v jižních Čechách ubytovalo více než jeden milion domácích návštěvníků. „Výborná umístění pro mne představují hlavně poděkování celému týmu centrály, který pracuje na krátkodobých i strategických projektech. Je to povzbuzení pro naši další práci,“ uvedl ředitel JCCR Petr Soukup.

Turisté v jižních Čechách mohli minulý rok využít slevové vouchery na ubytování. Díky nim získali třicet procent slevu na ubytování, pokud zde zůstali alespoň dvě noci. Nejvyšší možný příspěvek byl 300 korun na noc. Součástí projektu byly také slevy na vstupy do kulturních organizací, které pod kraj spadají. Lidé tak mohli vyrazit za zvýhodněnou cenu do Jihočeského muzea, Alšovy jihočeské galerie nebo do zoo v Hluboké nad Vltavou.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, cestování, cestovní ruch, ocenění, Česko, anketa, Jihomoravský kraj, František Talíř, Petr Soukup, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Čechy jsou mezi turisty z Česka nejoblíbenějším krajem. Získaly sedm medailí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.