Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jindřichův Hradec zatím nekoupí budovu bývalých zubních ordinací, vlastník chce 35 milionů korun

Jindřichův Hradec zatím nekoupí budovu bývalých zubních ordinací za 35 milionů korun v Denisově ulici. Částka, kterou chce majitel objektu, výrazně přesahuje znalecký posudek, jenž si nechalo město vypracovat. Nabídku na odkoupení domu proto tento týden na svém zasedání jindřichohradečtí zastupitelé odložili.

„Jako vedení města a následně i jako radní jsme se shodli na tom, že za nabídnutou cenu není koupě domu pro město výhodná. Objekt vyžaduje rekonstrukci, která by byla velmi nákladná. Navíc dispozice domu jsou uzpůsobeny zdravotnickému provozu a případné přebudování na byty by znamenalo další vysokou investici," uvedl místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk (ODS).

Budova je podsklepená, má dvě nadzemní podlaží a obytné podkroví. V podsklepené části se nachází kotelna, sklady, laboratoře, administrativní prostory a úklidová komora. V prvním a druhém nadzemním podlaží se nachází stomatologické ordinace se zázemím, čekárny a kancelářské prostory. V podkroví jsou stomatologické laboratoře. Objekt je podle znalce asi 90 let starý.

Firma nabídla městu dům za 32 milionů korun. Jindřichův Hradec pro něj ale nemá využití

Radní Jindřichova Hradce tento týden odmítli nabídku na odkoupení domu, kde byly v minulosti ordinace zubních lékařů. Stávající majitel ho nabídl za 35 milionů, ale město pro něj nenašlo využití. To musí ještě schválit zastupitelé.

Staněk dodal, že budova zatím ani nefiguruje jako potenciální lokalita pro nějaký zamýšlený projekt radnice. „Město s objektem nemá konkrétní záměr. Navíc znalecký posudek, který jsme si nechali vypracovat, stanovil částku 21 milion korun. A nabízená cena je zkrátka výrazně vyšší," uvedl.

Podle vedení Jindřichova Hradce navíc budova trpí tím, že je dlouhodobě neudržovaná. Poslední stavební úpravy jsou z roku 1984 a o 13 let později vyměnil tehdejší majitel střešní krytinu. Jinak jsou veškeré stavební konstrukce objektu původní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky správa, reality, Jindřichův Hradec, dům, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec zatím nekoupí budovu bývalých zubních ordinací, vlastník chce 35 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.