Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město stále hledá nového pořadatele sezónních trhů. Loni přišla jedna nabídka

Na jaře a na podzim se na náměstí Přemysla Otakara II. konají každoročně sezónní trhy. Město pro ně už více než rok hledá nového provozovatele, který naváže na dlouholetou tradici, ale trhy také oživí. Zároveň připravilo přesné podmínky, jak by měly nové trhy vypadat.

S plánem oživit sezónní trhy na náměstí Přemysla Otakara II. přišlo město už v minulém roce. Tehdy se rozhodlo změnit po deseti letech koncept trhů, které probíhají na jaře a na podzim. Do výběrového řízení se ale přihlásil jen jeden zájemce, který podle prvního náměstka primátora Juraje Thomy (HOPB) nesplňoval formální zadání. „Byl tam rozdíl v počtu stánků a poměru mixu sortimentu. Proto jsme hledání zrušili a vypsali vše znovu,“ vysvětlil.

V původním zadání chtělo město během trhů na náměstí maximálně sto stánků. Nově už jich může být jen osmdesát. „Po zkušenosti s jedinou nabídkou, která dorazila, jsme požádali útvar hlavního architekta, aby připravil plán na rozmístění stánků, nikoli co do sortimentu, ale co do rozmístění a vyšlo nám toto číslo. Kdyby jich tam bylo víc, vypadá to jako stanové městečko než jako trh,“ popsal. 

Kromě počtu stánků město také specifikovalo, jak by měly být procentuálně rozděleny co se sortimentu týče. Minimálně 50 procent musí být stánky s řemesly, rychlé občerstvení může tvořit maximálně deset procent. Na stánky s potravinářským zbožím zbývá maximálně dvacet procent a zbytek na ostatní sortiment.

Smlouvu s novým provozovatelem chce město uzavřít na dobu neurčitou. Pokud do 10. června dorazí nabídka, která v řízení uspěje, mohl by její podavatel pořádat sezónní trhy už letos na podzim.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky sezonní trhy, České Budějovice, Přemysl Otakar II., podzim, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město stále hledá nového pořadatele sezónních trhů. Loni přišla jedna nabídka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.