Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na piano si může u Metropolu zahrát každý. Budějce se připojily k světovému svátku hudby

České Budějovice se připojily ke světovému svátku hudby. U Metropolu je od začátku června umístěno piano, na které si může kdokoliv během dne zahrát. Celá akce má být oslavou hudby a svobody. Piano bude nedaleko centra až do konce června.

Historické pianino umístili organizátoři akce vedle prodejny Pekast u Domu kultury Metropol. Zahrát si na něj mohou lidé od 1. až do 30. června. Budějcký klimpr, jak ho organizátoři nazývají, je součástí programu Světového svátku hudby, který vznikl ve Francii. Muzikanti by měli v den letního slunovratu přibližovat hudbu lidem a hrát v parcích, na ulicích, či náměstích. Celá akce má být podle organizátorů oslavou hudby a svobody. 

„Na pianino může hrát každý kolemjdoucí denně od 8:00 do 20:00, jen je potřeba dodržovat pár základních pravidel. Například, že pianino by mělo zůstat na svém místě a klaviatura by měla být otevřená pouze po dobu hraní. Budeme moc rádi, pokud se zapojí co nejvíce lidí a zahrají si pro radost, sobě i druhým,“ upřesňuje Josef Korda

Budějcký klimpr se inspiroval uměleckým projektem pianin na ulici „Play Me, I'm Yours“ od Luka Jerrama. „Vzhledem ke stáří pianina a povětrnostním podmínkám může znít trochu „honky tonky“. Tím a ničím dalším se nenechte odradit. Budeme se těšit z každého tónu o to víc, když se o něj podělíte na sociálních sítích s #svetovysvatekhudby a #Budejckyklimpr,“ dodává pořadatel Korda. Pokud bude o hraní zájem, plánuje Josef Korda v příštím roce rozšíření o další pianina.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Světový svátek hudby, pianino, České Budějovice, hudba, Dům kultury Metropol, svátek, klavír, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na piano si může u Metropolu zahrát každý. Budějce se připojily k světovému svátku hudby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.