Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Park Dukelská se začíná měnit. Kompletně hotový bude až příští rok

Tvář Parku Dukelská se začíná výrazně měnit. Před několika dny začala příprava náplavky, která povede od Krumlovského mostu k mostu Kosmonautů. Následovat budou práce, které měly původně skončit letos na podzim. Podle města se ale kvůli pozdějšímu předání staveniště finální dokončení projektu posune, a to na jaro příštího roku.

Během posledních dní si mohli lidé, kteří procházeli kolem parku v Dukelské ulici, všimnout prvních změn. Začala tady příprava náplavky, která je součástí celkové proměny parku. Bagry odtěžily staré kamenné obložení, které tvořilo nepřístupný svah, a začal se tvořit nový tvar ve formě pochozích schodů. Po nich se budou moct lidé projít od Krumlovského mostu až k mostu Kosmonautů. 

„Od předání staveniště, které proběhlo 6. června, probíhají kontrolní dny, kde si spolu se zástupci společnosti, která revitalizaci parku provádí, eko a technickým dozorem hodnotíme, jaké budou další práce,“ vysvětlil náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Původní předání staveniště přitom mělo proběhnout už v dubnu. Dvouměsíční zpoždění se podepíše na finálním dokončení. „Termín dokončení měl být původně na podzim letošního roku, ten už ale bohužel aktuální není. Původně se předpokládalo, že by se mohlo začít někdy v dubnu a ve smlouvě je, že realizace potrvá osm měsíců. Bohužel předání staveniště neproběhlo v dubnu, ale až na začátku, takže se to posunulo," uvedl Moravec.

Většina prací by podle něj měla být dokončena tento rok. Zbytek, který zahrnuje především výsadbu nových stromů a keřů, bude muset město odložit na jaro příštího roku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Park Dukelská, revitalizace, České Budějovice, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park Dukelská se začíná měnit. Kompletně hotový bude až příští rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.