Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na VŠTE v Českých Budějovicích ocenili úspěšné sportovce

Na Vysoké škole technické a ekonomické (VŠTE) ocenili dvě desítky svých studentů. Rektor Vojtěch Stehel jim poděkoval za výbornou reprezentaci školy. Mezi oceněnými byli například hokejisté školního týmu Black Dogs, kteří uhráli 3. místo v Univerzitní hokejové lize.

„Prioritou je pro nás kvalitní vzdělávání, ale po vzoru západních univerzit považujeme podporu vysokoškolského sportu za jeden z našich základních kamenů. Právě při sportu se utváří přátelství, upevňují se nejrůznější schopnosti jako je právě překonávání překážek nebo snaha o dosažení cíle. Pro život mladých lidí to je velmi cenná výbava, která může být rozhodující pro budoucí úspěšnou kariéru,“ uvedl v tiskové zprávě rektor Vojtěch Stehel.

Mezi oceněnými byli hokejisté školního týmu Black Dogs, kteří uhráli třetí místo v Univerzitní hokejové lize. V individuálních oceněních se objevili například vicemistryně světa a mistryně Evropy jachtařka Michaela Pavlišová, několikanásobný mistr republiky badmintonista Tomáš Švejda a plavec Jonáš Kešnar. Ten sklidil velký aplaus za 5. místo na tokijské paralympiádě v polohovém závodě na 200 metrů.

„Škola mi umožňuje, abych se na závody mohla dobře připravit. To je u jachtingu, kde jsou podmínky a voda vždy jiné, velmi důležité,“ uvedla Michaela Pavlišová, studentka Technologie a řízení dopravy, vicemistryně světa a mistryně Evropy na katamaranu Tornado ve dvojici s bratrem Markem.

Hokejistům pogratulovali také zástupci extraligového HC Motor České Budějovice prezident Roman Turek a generální manažer Stanislav Bednařík. Do klubové Dvorany slávy byli uvedeni končící hráči Radek Sitter, Martin Koupal, Jakub Šuhaj a Jan Fiala, a také spoluzakladatel týmu, bývalý rektor Marek Vochozka.

„Po dvou kvůli covidu nedohraných sezonách byla ta letošní opravdu speciální. Kluci kromě hokejových kvalit na ledě nechali srdce, a proto jsme za sebou v tabulce i play off nechali řadu zvučných a početnějších univerzit z Čech i Moravy,“ ocenil své svěřence trenér David Oulík.

Na VŠTE působí vedle hokejistů, fotbalistů a florbalistů, kteří se účastní soutěží České asociace univerzitního sportu, také například Šachová akademie nebo e-gamingový spolek Mighty Eagles.

Ohodnoť článek

Foto Nikola Karasová, VŠTE

Štítky všte, škola, vzdělání, sport, ocenění, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, hokej, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Vojtěch Stehel, Evropa, Marek Vochozka, paralympijské hry, Tomáš Švejda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠTE v Českých Budějovicích ocenili úspěšné sportovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.