Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Přes Česko se přeženou silné bouřky, varovali meteorologové

Přes Českou republiku se dnes podle meteorologů přeženou silné bouřky. Doprovázet je má vítr o rychlosti 70 kilometrů za hodinu, přívalové deště a v menší míře také kroupy. Výstraha platí od dnešní páté hodiny odpoledne do páteční druhé hodiny ráno pro celou Českou republiku.

„Prvotní vznik bouřek očekáváme v severní polovině České republiky kolem třetí hodiny odpolední. Bouřky budou poměrně svižně postupovat směrem na jihovýchod a s postupující frontou budou následně vznikat také jižněji. Během dnešního dne však bude panovat zvýšená oblačnost, která může částečně limitovat množství energie, kterou bouřky mohou využít," uvedli meteorologové.

Výstraha platí pro celou Českou republiku od dnešní 17 hodiny do páteční druhé hodiny ráno. Podle meteorologů může dojít k rozvodnění malých toků, zatopení podchodů, podjezdů nebo sklepů. „Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty," stojí ve výstraze.

Víkend už by se ale měl obejít bez bouřek a deště. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude slunečný, tropických teplot se ale nedočkáme. V sobotu i v neděli by mělo být jasno až polojasno s teplotami kolem 25 stupňů Celsia.

Slunečné počasí vydrží i v příštím týdnu, postupně se navíc začne oteplovat. V pondělí by maxima měla být až 29 stupňů Celsia. Od úterý se pak už dostanou přes tropickou třicítku. Do čtvrtka by měly dosáhnout až 35 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, výstraha, počasí, bouřky, Česko, bouřka, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Česko se přeženou silné bouřky, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.