Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Havlíčkově kolonii budou nové podzemní kontejnery na tříděný odpad

Dobrá zpráva pro obyvatele Havlíčkovy kolonie. V ulici Karla Buriana budou už brzy nové podzemní kontejnery na tříděný odpad. Kromě vizuálního benefitu se do těchto kontejnerů vejde více odpadu, není proto nutné je tak často vyvážet. Město za realizaci projektu zaplatí necelé dva miliony korun.

Stavba podzemních kontejnerů na tříděný odpad začala v polovině července. Jde už o čtvrté místo ve městě, kde bude tento druh kontejnerů umístěn. Kromě Piaristického náměstí je najdeme na Lannově třídě a Na Sadech. „Umisťování kontejnerů pod zem je naší vizí a chceme hledat další místa, protože to vizuálně působí mnohem lépe. Navíc je pod zemí větší objem, takže se odpad nemusí vyvážet tak často a tudíž jsou levnější provozní náklady,“ vysvětlil náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Stavba v ulici Karla Buriana, u točny Malého jezu, vyjde město na 1,9 milionu korun včetně DPH. Podle Moravce město práce naplánovalo na dobu letních prázdnin, aby došlo k co nejmenšímu omezení provozu.  

Ročně se z Českých Budějovic odveze více než 15 tisíc tun směsného komunálního odpadu. Tříděného odpadu se za rok ve městě nashromáždí více než 11 tisíc tun.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky České Budějovice, inovace, odpad, tříděný odpad, kontejnery, kontejner, třídění odpadu, Karel Burian, Havlíčkova Kolonie, Ivo Moravec, Na Sadech, Občané pro Budějovice, Piaristické náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Havlíčkově kolonii budou nové podzemní kontejnery na tříděný odpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.