Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za chaty na jihu Čech si lidé připlatí. Metr čtvereční vyjde na 46 tisíc korun

Za chaty nebo chalupy v Jihočeském kraji si lidé opět připlatí. Podle dat serveru Sreality cena těchto nemovitostí stoupá, v černu vyšel metr čtvereční na zhruba 46 tisíc korun. Navíc se oproti koronavirovým rokům začíná zvyšovat i jejich nabídka.

Ceny nemovitostí určených k rekreaci podle serveru Sreality dlouhodobě stoupají. Provedená analýza ukázala, že v červnu metr čtvereční chaty nebo chalupy na jihu Čech vyšel na 46 tisíc korun. Cena je jen o několik málo tisíc vyšší než je celorepubliková mediánová cena. Ještě více si připlatí lidé v Libereckém, Jihomoravském nebo Středočeském kraji, a také v Praze. Tady stojí metr čtvereční přes 60 tisíc korun.

Kromě cen roste ale také nabídka, kterou výrazně ovlivnila koronavirová pandemie. „Díky velkému zájmu lidí o tuzemské rekreační nemovitosti a uzavírce okresů jsme minimum inzerátů v nabídce zaznamenávali na začátku roku 2021. Aktuálně pozorujeme, že se situace stabilizovala a nabídek opět přibývá. Například v meziročním porovnání pro měsíc červen se letos na našem portále objevilo o téměř 30 procent více inzerátů,“ říká Šarlota Smutná, datová analytička Seznam.cz.

Data související s nabídkou rekreačních nemovitostí jsou podle manažerky týmu inzertních služeb Sreality.cz Hany Kontriš až nyní srovnatelné s rokem 2019.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto sreality.cz

Štítky ceny, reality, Jihočeský kraj, prodej, chata, chalupa, metr čtvereční, Česko, nemovitost, Praha, Liberecký kraj, Jihomoravský kraj, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za chaty na jihu Čech si lidé připlatí. Metr čtvereční vyjde na 46 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.