Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oslavil sté narozeniny. Václav Platil pamatuje bombardování Berlína

Pan Václav Platil je rodák z Benešova u Prahy, ale v Českých Budějovicích žije už od roku 1957. Vyučený dlaždič a cementář prý zná ve městě každou ulici a pamatuje řadu významných událostí. Byl například svědkem odstraňování tramvajových kolejí v Krajinské ulici, nebo stěhování sochy Jana Žižky. Nyní slaví významné životní jubileum, je mu sto let.

Čerstvý oslavenec se do Budějovic přestěhoval v roce 1957 a třicet let zde pracoval v tehdejších Technických službách v Haškově ulici, nejprve jako dělník a později se stal mistrem. Svou práci měl podle svých slov rád a ve městě zná každou ulici. Dláždil například Lannovu třídu, prostor kolem Jihočeského divadla, Kanovnickou ulici nebo Senovážné a Mariánské náměstí. Za Války byl také nuceně nasazený v Německu a v Berlíně dokonce dláždil jámy po bombardování spojeneckými vojsky.

Pan Platil nyní bydlí v Domě s pečovatelskou službou v Tylově ulici a je stále vitální a plný elánu. Jako oslavu si pro něj jeho přátelé a spolubydlící připravili pěkný program s živou hudbou. K významnému jubileu mu v úterý přišli pogratulovat také zástupci města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky oslava, jubileum, sto, narozeniny, oslavenec, Berlín, České Budějovice, Praha, Benešov, Jihočeské divadlo, Německo, Mariánské náměstí (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslavil sté narozeniny. Václav Platil pamatuje bombardování Berlína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.