Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Úspěch jihočeských policistů. Ze světových sportovních her přivezli dvanáct medailí

Neuvěřitelný úspěch si na Světových policejních a hasičských sportovních hrách připsali jihočeští policisté. Získali dvanáct medailí, z toho devět zlatých přivezl za střelbu z brokovnice Jindřich Paroubek, velitel Speciální jednotky Temelín. Jedná se o historický úspěch.

Slavnostní zahájení Světových policejních a hasičských her proběhlo na konci července v nizozemském Rotterdamu. Soutěž se koná vždy jednou za dva roky, letos se jí zúčastnilo kolem 10 tisíc policistů a hasičů ze 70 zemí světa. Nechyběli ani jihočeští policisté, kteří na hrách slavili hned několik úspěchů. 

Důvod k radost měl velitel Speciální jednotky Temelín Jindřich Paroubek, který soutěžil ve střelbě z brokovnice. „Jindřich Paroubek předvedl téměř bezchybnou střelbu a v silné konkurenci dalších téměř čtyřiceti závodníků z celého světa vybojoval celkem devět zlatých a jednu stříbrnou medaili a zapsal se tak do historie těchto her jako jeden z nejúspěšnějších sportovců vůbec. Za pět dní nastřílel celkem 600 terčů,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Zisk medailí pro něj byl velkým překvapením, hned na začátku soutěže se totiž musel popasovat s nečekanou informací. „Střílelo se z jiných typů broků, než na které byl dosud zvyklý. Jak se nakonec ukázalo, nemělo to na jeho excelentní výkon naštěstí žádný vliv. Jindřich Paroubek se střílení věnuje prakticky celý život a úspěch na těchto hrách je pro něj zaslouženou odměnou. Stal se hvězdou těchto her a patří mu obrovská gratulace a obdiv,“ dodala Schwarzová.

Nebyl ale jediný, kdo se z medailí radoval. Jeho kolega Jan Pinc bojoval v silových disciplínách, kde získal stříbrnou a zlatou medaili. Úspěch slavil také Martin Herman, instruktor služební přípravy Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a zároveň aktuální vítěz ankety Policista roku v kategorii Sportovec, a to v kategorii karate. „V soutěži kata týmů, kdy tříčlenná družstva cvičila synchronizovanou sestavu, navázal s dalšími dvěma reprezentanty z České republiky na úspěchy předchozích let a získali bronzovou medaili,“ doplnila mluvčí.

Jihočeští policisté tak z prestižních her odjížděli s deseti zlatými medailemi, jednou stříbrnou a jednou bronzovou medailí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Jihočeský kraj, úspěch, světové sportovní hry, sportovní střelba, Temelín, soutěž, Rotterdam, Jan Pinc, Martin Herman, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch jihočeských policistů. Ze světových sportovních her přivezli dvanáct medailí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.