Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přes tři stovky závodníků a VIP hosté. Na střeše IGY Centra odstartovaly Big Summer Games

I letos se střecha IGY Centra proměnila v jedno velké sportoviště. Od dnešního dne tady totiž probíhají největší crossfitové závody Big Summer Games, na kterých se během víkendu představí přes 300 závodníků. Chybět ale nebudou ani VIP hosté. Už zítra se můžete těšit na autogramiádu prvního českého UFC šampiona Jiřího Procházky.

Big Summer Games představují pomyslný vrchol sezony, mistrovství republiky v crossfitu. „Crossfit je kombinace vzpírání, silové přípravy, práce s vlastní vahou, gymnastických prvků a kondice, kde se může objevit běh, plavání a různé veslovací trenažéry. To se vše propojuje tak, aby byli lidé, kteří crossfit dělají, co nejvíc všestranní a komplexní. To je vlastně hlavní filozofie crossfitu, být co nejvíc všestranný a připravený na cokoliv,“ vysvětluje hlavní organizátor Vašek Mráz

Letos se koná už osmý ročník, na střeše IGY Centra jsou hry potřetí. „Je to z jednoduchých důvodů. Podmínky, které nám tady Igy nabízí, jsou prostě perfektní. Ať už vezmeme zázemí, pomoc při propagaci, ale i lokaci, která je skvělá. Hned vedle je hotel Clarion, kde se většina našich závodníků ubytovává,“ vysvětluje moderátor her a autor vizuálů Aleš Dokulil.

Tři dny plné sportu

Big Summer Games probíhají na střeše IGY Centra celý víkend. V pátek odpoledne začaly kategorií IZS Games, ve které se proti sobě postavilo třicet dvoučlenných týmů složených z hasičů, záchranářů a policistů. V sobotu a v neděli se potom konají hlavní závody, kterých se účastní přes tři stovky elitních atletů. Všichni z nich museli projít kvalifikací. Díky velkým prostorům a tribunám je mohou lidé přijít podpořit.  

Chybět nebude ani doprovodný program, a také VIP hosté. Největším lákadlem bude jistě první český UFC šampion Jiří Procházka, který bude mít v sobotu v centru od 11:10 autogramiádu. „Budou tady ale i pravidelní hosté Jan Krasinský, Ján Michalov, Jakub Enžl, Sabina Doležalová, vzpěrač Kamil Kučera nebo Pavel Vacek,“ doplňuje Vašek Mráz.

V neděli večer proběhne celkové vyhlášení sobotních i nedělních závodů. Vstupné na akci je dobrovolné, veškerý výtěžek bude podle marketingové manažerka Igy Centra Šárky Gramanové věnován na charitativní účely.

Kompletní program a harmonogram jednotlivých soutěží najdete na webových stránkách Big Summer Games.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IGY Centrum

Štítky Big Summer Games, crossfit, sport, IGY Centrum, závody, Vašek Mráz, Jiří Procházka, VIP, střecha, Kamil Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes tři stovky závodníků a VIP hosté. Na střeše IGY Centra odstartovaly Big Summer Games  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.