Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od úterý do čtvrtka čekají Česko opět tropické teploty, na víkend se ochladí

Od úterý do čtvrtka teploty v České republice opět přesáhnou tropickou třicítku, ve středu a ve čtvrtek se mohou vyšplhat až na 35 stupňů Celsia. Na víkend se ale ochladí. V druhé polovině týdne se vyskytnou bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Postupně se začne prosazovat oblast vyššího tlaku vzduchu, která přinese slunečné a velmi teplé počasí. V úterý a ve středu bude většinou jasno až polojasno. V úterý mají být teplotní maxima okolo 31 stupňů. „Ve středu a ve čtvrtek na většině území budou teploty v odpoledních hodinách překračovat tropickou třicítku a na některých místech se vyšplhají až k 35 stupňům Celsia," uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Ve čtvrtek se ale začne od západu zatahovat, místy se už objeví přeháňky nebo bouřky. V pátek bude zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, na východě i bouřkami. Zatažená obloha bude zpočátku také o víkendu, ve většině Česka bude pršet. Postupně by ale mělo oblačnosti ubývat. „Teploty by se na konci pracovního týdne a o víkendu už měly pohybovat jen od 20 do 25 stupňů Celsia," dodali meteorologové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, Česko, Český hydrometeorologický ústav, bouřka, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od úterý do čtvrtka čekají Česko opět tropické teploty, na víkend se ochladí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.