Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Třeboni otevřeli nový park. Vyšel na necelých 24 milionů korun

Necelých 24 milionů korun stál nový aktivity park, který otevřeli v Třeboni na Jindřichohradecku. Kromě plochy pro koloběžky, BMX kola a skateboardy tady najdou lidé také trampolíny, odpočinková místa nebo dráhu pro in-line brusle. Nový volnočasový park najdou lidé u pláže v ulici U Světa.

K vybudování nového volnočasového parku přispěl fakt, že stávající třeboňský skate park v Jiráskově ulici už neodpovídá aktuálním trendům. Nový park najdou lidé u pláže v ulici U Světla, kde dříve bývala antuková hřiště na tenis. „Hlavní částí aktivity parku je plocha pro koloběžky, BMX kola a skateboardy, která nabízí spoustu zajímavých prvků a tvarů, aby si mohli milovníci freestyle sportů skutečně užít. K aktivity parku je připojeno původní workoutové hřiště. To je nově ještě doplněné o parkourové prvky,“ popsala tajemnice Městskéhu úřadu Třeboň Petr Pikna Jánská.

Kromě toho najdou návštěvníci v parku trampolíny, lanové prvky, a také prostor pro relaxaci. „Celý areál je lemován asfaltovou dráhou pro in-line brusle a kola, která je zpestřená o pumptrackové boule. Výhodou moderního skateparku je fakt, že se jedná o litý beton, který není hlučný jako kovové překážky a prvky,“ doplnila Jánská.

Vstup do parku je zdarma, návštěvníci se ale musí řídit provozním řádem. Na noc bude areál uzavřen. U parku budou otevřeny také nové veřejné toalety se sprchou.  

Vybudování parku vyšlo město na 23,6 milionu korun. „Město podalo žádost o dotaci ve výši 8,25 milionů korun na Ministerstvo pro místní rozvoj do Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech, podprogramu Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu,“ uzavřela tajemnice úřadu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MÚ Třeboň

Štítky Třeboň, Jindřichohradecko, park, novinka, okres Jindřichův Hradec, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třeboni otevřeli nový park. Vyšel na necelých 24 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.