Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasič ve volnu zachránil neslyšícího vodáka. Získal ocenění

U jihočeských hasičů pracuje Robert Daniel tři roky, za tu dobu už ale dokázal, že pro něj práce odložením uniformy nekončí. Během své dovolené zachránil hluchoněmého muže, který při sjíždění Vltavy přestal dýchat. Za svou pohotovou reakci si zasloužil ocenění od vedení jihočeských hasičů.

„Jel jsem ve svém volnu na vodu. Sjížděli jsme Vltavu a u kempu Branná jsem viděl, jak lidé tahají z vody na člun pána a v člunu se ho pokoušejí resuscitovat. Doplaval jsem k nim a vyndal pána z člunu ven na břeh na pevnou podložku. Zjistil jsem, že nedýchá, a proto jsem ihned začal s masáží srdce,“ popsal svůj čin Robert Daniel.

Jeden ze svědků měl u sebe naštěstí telefon a přivolal zdravotníky. „Hovor s operátorkou si pak převzal můj kamarád z mé lodě, který připlaval za mnou. Masíroval jsem přibližně pět minut, další můj kamarád přidržoval muži hlavu v záklonu. Pán jen chrčel, nedýchal, ale přibližně po pěti minutách začal dýchat a reagovat. Pak přijela zdravotnická záchranná služba a přistál i vrtulník. Zdravotníci si muže převzali," doplnil Daniel, který pracuje u jihočeských hasičů tři roky. 

Celou situaci navíc komplikoval fakt, že zachraňovaný muž i jeho posádka byli neslyšící. Jakákoli komunikace s nimi byla téměř nemožná. Za svůj čin dostal mladý hasič od vedení jihočeského hasičského sboru hodinky a ocenění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky hasič, Jihočeský kraj, vodák, záchrana života, ocenění, Robert Daniel, Vltava, Branná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasič ve volnu zachránil neslyšícího vodáka. Získal ocenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.